bloguri curate la unghiutze si batistutza

“asociatia consumatorior de media” se ia de git cu blogurile.

14 blog romanesti vor fi monitorizate alese pe nush ce criterii vor fi controlate la batista si la unghiutze zilnic.

Horea Badau, presedintele asociatiei mai sus mentionate zice ca va “urmari cate dintre cele 300 de posturi monitorizate zilnic incalca legea dreptului de autor, prin publicarea unor materiale fara acordul proprietarului (deci furturi).

Metodologie: Vom analiza fiecare post care contine o informatie provenita din alta sursa decat autorul insusi. In cazul in care este citata sursa, vom contacta proprietarul informatiei, printr-un mail, pentru a ne informa daca livreaza, in mod legal, informatii bloggerului respectiv”

si daca bloggeru da ca si sursa un youtube sau un ziar in imba engleza de ex, ce o sa faceti? scrieti o scrisorica lu’ youtube sa va asigurati ca video a fost luat cu acord? sau la ziaru respectiv sa vedeti daca a permis lu fulgerica sa zica ce a mai facut paris hilton? hmm…

si daca autorul blogului nu a dat sursa ce o sa-i faceti? ii furati boii de la bicicleta?

pe de alta parte, informatia circula pe net dezelgata. cum dovedesti ca bloggeru in cauza a luat-o dintr-un alt blog romanesc sau de la o sursa din afara?

eu de exemplu scriu multe chestii si apoi le vad pe alte bloguri la citva ore sau zile intarziere. cu alea ce facem? daca eu dau sursa, cum dovedesti ca bloggeru nu a copiat info de la mine si apoi a dat sursa pe care am mentionat-o eu ca sa nu fie acuzat de furt?

e cam greu horea, nu?

si mai e ceva: ce te faci cu ziarele care fura de la bloggeri? pe ele cum le controlezi si le tragi la raspundere?

“In cazul in care autorul blogului ”sterge urmele”, fisele cu toate posturile monitorizate vor fi publicate pe blogul ascmedia si vor fi disponibile in format print oricarei persoane interesate.”

cine crezi ca ar sterge urmele? si mai ales sa starga urmele dupa ce anume? nu ma costa nimk sa zic la final un “[via]“. asta inseamna pt voi sa respect legea? unde apare in legea aia o referire la bloguri?

hai sa nu ne mai jucam de-a militzienii fara sa gandim inainte sa emitem ceva…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*