bloggerii – jurnalisti si jurnalistii – bloggeri

o alta discutie care merita deschisa este aceea a relatiei dintre cele doua "ocupatii" – cea de blogger si cea de jurnalist.

mi se pare firesc ca la nivelul breslei jurnalistice sa apara orgolii. pai un blogger (adik unu care nu scrie controlat fiind de un editor sau un redactor sef si fara sa suporte presiuni din partea patronatului) sa se bucure de aceleasi privilegii ca si el? din pacate asa gindesc unii dintre jurnalisti.

cei cu capu' pe umeri impartasesc insa, un alt punct de vedere: jurnalisti liber-profesionisti exista deja. daca vor veni mai multi in breasla asta nu poa sa fie decit un lucru bun. pai daca bloggeru are libertate inseamna ca poate sa se exprime mai bine decit unul care scrie pentru un ziar controlat de un baron local, de exemplu.

in plus, bloggerul scrie online ASTA e marele avantaj al lui. accesul la un blog se poate face din orice colt al tarii unde exista net sau macar un telefon mobil mai destept. Pentru a citi un blog NU trebuie sa platesti abonament la cablu, sa cauti ziaru de dimineata sau sa ai aparat de radio. (si nici nu e nevoie sa platesti taxa radio-tv :) )

da, exista si jurnalisti-bloggeri. ei au 2 optiuni: fie se inscriu in asociatie si atunci au si statut de bloggeri-jurnalisti liber profesionisti, fie nu se inscriu si isi pastreaza statutul de pina atunci. alegerea le apartine.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. nu vad de ce un jurnalist ar dori sa faca parte din asociatie. in primul rand, drepturile pe care le-am putea obtine prin infiintarea si recunoasterea asociatiei, ei de ja le detin. Pot participa la evenimente de presa, intervieva, scrie, publica, etc…
    iar pentru a tine un blogg, si a scrie pe el..nu e musai sa faci parte din asociatie..
    in fine, normal ca au dreptul si chiar e indicat sa faca parte, in fond, unii dintre ei chiar sunt autentici profesionisti.

  2. Well done, my friend.

    Desi s-a mai discutat despre subiect pe multe bloguri, consider ca niciodata nu strica sa mai citim o parere, mai ales ca vine din partea unui ziarist.

  3. O initiativa buna. O singura problema. Majoritatea blogarilor sunt complet subiectivi. In tim, acesti blogari nu vor mai fi vizitati pentru ca nobody gives a f__k despre parerile tale. Problema asta se va rezolva de la sine. Din aceasta asociatie o sa faca parte mai mult cei care nu sunt jurnalisti. Cel putin la inceput. Insa pestre vreo decada, ziarele se vor muta pe net. La fel si jurnalistii. Alta problema care se va rezolva de la sine. Mai mult, in blogosfera nu exista cenzura, doar bun simt. Am copiat deja codul pe blogul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*