blogerii sunt "jurnalisti 2.0"

exista insa si jurnalisti in blogosfera. si nu ma refer la angajatii din presa scrisa sau audio-vizual care au blog ci la bloggerii care dau doavada ca pot fi jurnalisti liber-profesionisti.

fie ca scriu despre gadget-uri, despre IT, despre calatorii in locuri exotice. fie ca scriu in engleza sau in romana, multi dintre bloggeri merita titlul de bloggeri – jurnalisti liber profesionisti.

asta pentru ca au demonstrat ca stiu sa se documenteze bine (poate chiar din mai mult de 3 surse). stiu sa-si aleaga bine subiectele si stiu sa scrie bine, cu argumente.

daca indeplinesti conditiile de mai sus si tot nu primesti reclama pe blog, cauza nu e pierduta. traficul nu vine numai de la felul in care scrii. exista si altfel de avantaje: sa fii citat (copiat) de un ziar national, sa se scrie despre tine pe alte bloguri sau in media tarditionala, sa fii invitat la emisiuni radio/tv etc.

apropo de asta: primesc un mail de la o revista din romania. nu imi stiau cv-ul. intrasera doar pe boio.ro si au vazut acolo ce si mai ales cum scriu. fara sa stie daca am avut sau nu experienta de presa imi propun sa le devin colaborator (a se citi blogger – jurnalist liber profesionist). adik contract pe drepturi de autor, bine platit. articolele? le lasa a alegerea mea. ca doar asta fac in fiecare zi cu blogul: scriu si imi gasesc singur subiectele…

apropo, am vazut ca bloggerii.ro da premii pentru cei care scriu “articole”. e buna clarificarea asta. nu posturi de blog ci articole! era si cazu sa apara cineva care sa aprecieze felu in care scrie un blogger.

bloggerii sunt jurnalisti 2.0. asta ne face sa fim mai puternici si sa tintim tot mai sus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. ”Au demonstrat-o” – o alta afirmatie nejustificata. Sa te credem pe cuvant ? (Cam cum se intampla cu tot ce apare pe blogul asta si pe cel al asociatiei).

  2. Si ai acceptat oferta de la revista din Romania? Nu de alta, dar m-au intrebat pe mine mai intai daca ai fi de acord sa scrii pentru ei, iar eu le-am zis ca da. Si acum sint curios daca ai acceptat.

  3. @kf: da, au demosntratat. vrei exemple concrete, iti dau pe mail…

    @ciprian: multumesc Cip. stiu ca de la tine vine :) da, am acceptat de principiu. primul articol a fost deja trimis. astept sa vad rezultatele. parca as fi la prima mea experienta publicistica… in 1997 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*