Banca Comercială Română acordă credite prin programul Noua Casă

Sigla BCR

Banca Comercială Română (BCR) anunță că primește, începând din această săptămână, cereri pentru programul Noua Casă.

Banca Comercială Română oferă creditul Noua Casă cu o dobândă de 2% + IRCC (1,88%) și 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuințe de până la 70.000 euro, echivalent lei, și 15% pentru locuințe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei.

Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat.

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:

Credit: 230.000 RON

Perioadă: 30 ani

Dobândă: 3,88% (2% + IRCC), IRCC: 1,88%

Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA

Comision de gestiune FNGCIMM  – 0,30% anual, calculat la valoarea garanţiei

Rata lunara: 1.082 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)

Valoare totală plătibilă: 395.945lei

Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,11 %

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile aici, pe site-ul BCR.

Din plafonul total de 1,5 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Noua Casă”, 487 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 32,5% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă”, transformat recent în “Noua Casă”, încă din 2009. De atunci, 1 din 4 români a ales să își achiziționeze o locuință la BCR prin acest program guvernamental, iar în 2020 1 din 5 români și-a cumpărat o locuință cu finanțare de la BCR. Anul trecut, produsul ipotecar BCR Casa Mea a reprezentat 71% din totalul vânzărilor de credite imobiliare ale băncii. Detalii despre creditul standard ipotecar al BCR găsiți aici: https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/credite/credite-pentru-casa/casa-mea-bcr

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*