Atu Tech triplează investițiile în sisteme fotovoltaice, la peste 1 milion de euro, și estimează că 15% din totalul cifrei de afaceri vor fi generate de vânzări de astfel de produse

Sorin Felea. FOTO Clear Communications

Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate, a alocat, în 2023, investiții de peste 1 milion de euro în dezvoltarea celei mai noi categorii de produse din portofoliu, sisteme fotovoltaice. Compania triplează, astfel, investițiile inițiale în categorie și estimează că 15% din vânzările din 2023 vor fi generate de panouri fotovoltaice, produse și accesorii complementare.

Deși a introdus aceste tipuri de produse în portofoliu abia la începutul anului 2022, Atu Tech a închis 2022 cu o pondere de aproape 10% în vânzări generată de sistemele fotovoltaice, această categorie de produse având una dintre mai accelerate evoluții din istoria companiei.

Investițiile în noua gamă au loc în contextul creșterii cererii pentru sisteme fotovoltaice, atât pentru sisteme complete off-grid sau on-grid, cât și pentru echipamente și accesorii de instalare.

„Am ales să facem o astfel de investiție ca urmare a cererii mari pentru sisteme fotovoltaice. Dacă, la finalul lui 2022, aveam aproximativ 250 de repere listate, în prezent am diversificat oferta, și oferim peste 600 de produse care acoperă un spectru cât mai mare din cerere. În plus, anul acesta, am pus accent și pe structura de montaj a panourilor fotovoltaice și am adus echipamente care ușurează munca instalatorilor. Folosind aceste echipamente, coSorlaboratorii noștri eficientizează cu până la 40% din timpul de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech. „Mai mult, am renegociat taxele de transport și am reușit să livrăm produsele cu 20% mai ieftin decât în 2022. Oferim livrare paletizată la un cost foarte bun și într-un timp foarte scurt pentru produsele din stoc. Iar odată cu îmbunătățirea logisticii, oferim și panouri la bucată, cumpărătorii putând achiziționa acum numărul exact de panouri pentru proiectele lor”.

În ceea ce privește sistemele achiziționate de utilizatorii individuali, cel mai bine vândute sunt sistemele complete, cu o putere instalată de 5-8 KW, cu montajul inclus, de regulă, pe acoperișul clădirilor. De asemenea, se vând cel mai bine produsele de la branduri cunoscute și care au un preț competitiv care ajunge, în medie, la aproximativ 1.000 – 1.200 de euro / KW instalat.

Printre produsele cele mai vândute se află:

Panouri solare de 455W Longi

Sisteme fotovoltaice ON-GRID de 5KW

Sisteme fotovoltaic ON-GRID de 8KW

Pentru segmentul de business, sunt achiziționate, de regulă, echipamente pentru proiecte mari, pentru fabrici sau parcuri fotovoltaice. Sunt solicitate produsele de calitate superioară, care oferă toate specificațiile necesare, preferate fiind panourile fotovoltaice de dimensiuni mai mari, cum sunt cele  545W si 655W.

Specialiștii Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor fotovoltaice, la fel ca și cele de supraveghere video și de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora.

Atu Tech lucrează, în prezent, cu peste 100 de echipe de instalatori profesioniști de sisteme fotovoltaice, autorizați de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care oferă acoperire în toată România, ce pot asigura servicii de instalare și mentenanță.

Despre Atu Tech (a2t.ro)

Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 16,2 milioane de euro (80 milioane lei). Magazinul online, înființat în 2011, are sediul în Sibiu și comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti-incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*