Alaska și Insula Paștelui se numără printre cele mai neobișnuite destinații de călătorie, conform topului Exact Travel

Croazieră în Alaska. FOTO Exact Travel

Exact Travel, o agenție de turism cunoscută pentru destinațiile sale unice și necunoscute, a anunțat adăugarea mai multor pachete turistice noi în portofoliul său. Aceste destinații sunt situate în țări îndepărtate, care nu erau considerate în mod obișnuit ca destinații turistice în urmă cu 5-10-15 ani, oferind o experiență autentică și de neuitat călătorilor care caută ceva diferit.

Specialiștii Exact Travel au putut observa în ultimii ani o creștere considerabilă a interesului turiștilor pentru Iran, Laos și Etiopia. Considerate anterior ca fiind prea greu accesibile sau  potențial nesigure, în ultimul an cererea pentru aceste țări a crescut în medie cu 60%. Consultații Exact Travel le recomandă cu mare drag, considerându-le o îmbinare ideală de cultură autentică, experiență spirituală unică și peisaje inedite.

Iată care este topul destinațiilor inedite propus de Exact Travel:

Iran – O țară care s-a deschis recent turismului, Iranul este un tărâm bogat în istorie, cultură și frumusețe naturală. Vizitatorii pot explora orașe antice precum Isfahan și Shiraz, se pot minuna de arhitectura uluitoare a moscheilor și palatelor și pot savura bucătăria delicioasă.

Iranul are 22 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv orașe antice precum Persepolis și Pasargadae. Țara este cunoscută pentru moștenirea sa culturală bogată, inclusiv poezie, muzică și artă. Iranul are un peisaj divers, care include deșerturi, munți și păduri.  Dar ceea ce ne-a surprins mai presus de toate așteptările au fost amabilitatea, deschiderea și ospitalitatea fantastice ale localnicilor. De asemenea, veți găsi interesante nivelul de cultură ridicat și pasiunea pentru poezie a iranianului de rând. Nu există un iranian care să nu aibă în casă un volum de poezii a lui Hafez.

Alaska – Cunoscută pentru sălbăticia sa accidentată și peisajele naturale uimitoare, Alaska oferă o experiență unică și de neuitat pentru cei care caută aventuri. Vizitatorii pot asista la aurora boreală, pot face drumeții prin parcuri naționale și chiar pot face o croazieră pentru a vedea ghețarii și fauna sălbatică de aproape. Alaska este cel mai mare stat din Statele Unite după suprafață, acoperind peste 660.000 de mile pătrate. Statul găzduiește peste 3 milioane de lacuri, 3.000 de râuri și 100.000 de ghețari. Alaska este cunoscută pentru fauna sălbatică abundentă, inclusiv urși, elani, caribu și balene.

O vacanță  în Alaska nu ar fi desăvârșită fără vizite la atipicul Ghetar Hubbard, Anchorage, cel mai populat oraș al statului, dar mai ales fără o poză cu Arctic Circle Sign, situat la 66°33’ latitudine nord, ce indică Cercul Polar de Nord.  Și după o așa aventură înghețată, ar pica de minune o zi de relaxare la Chena Hot Springs – izvoare termale cu apă vindecătoare -, dar și o vizită la Aurora Ice Museum – construit din peste 1000 tone de gheață și zăpadă și care se menține tot anul înghețat.

Insula Paștelui – O insulă îndepărtată din Oceanul Pacific, Insula Paștelui este renumită pentru statuile sale misterioase și uluitoare moai. Vizitatorii pot explora ruinele antice ale insulei, pot afla despre istoria și cultura fascinantă a oamenilor Rapa Nui și se pot bucura de peisajul uluitor. Insula Paștelui este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite din lume, situată la peste 2.000 de mile de cel mai apropiat centru de populație.

Nagasaki – Cunoscut în general pentru momentul tragic când asupra sa a fost lansată cea de-a doua bombă nucleară, are de fapt o istorie mult mai bogată și interesantă. Timp de secole, apropierea de Asia continentală i-a conferit un rol important în schimburile comerciale al Japoniei cu exteriorul. A fost cel mai important din cele doar câteva porturi rămase deschise străinilor în timpul izolării Japoniei din perioada Edo.  Dejima,  insula artificială făcută în doar 2 ani, era singurul loc de întâlnire între lumea vestică și Japonia unde, sub strictă supraveghere, aveau voie să locuiască comercianții olandezi. Tot în Nagasaki veți găsi este cea mai veche biserică din Japonia (Biserica Oura).

Laos – O țară care a rămas relativ neatinsă de turism, Laos este o țară cu o frumusețe naturală uluitoare și o cultură bogată. Vizitatorii pot explora templele antice, pot face un tur cu barca de-a lungul râului Mekong și pot face drumeții prin parcuri naționale uimitoare.

Pe lângă obiectivele consacrate, ca să experimentați cu adevărat spiritul Laosului, faceți o vizită la piața de noapte din Luang Prabang și urmăriți istoria colonială a țării plimbându-vă prin părțile mai puțin cunoscute ale orașului. Dacă vă treziți dimineața foarte devreme, puteți observa cum mai mult de 200 de călugări budiști pleacă de la mănăstiri și străbat orașul pentru a primi hrana oferită de credincioșii care îi așteaptă de-a lungul străzilor.

Și neapărat, încercați o croazieră până la Peșterile Sfinte Pak Ou, unde se găsesc sute de statuete ale lui Buddha, cu escale în satele de pe mal pentru a observa modul de viață al localnicilor. Și neapărat, încercați o plimbare prin sate și printre câmpuri de orez până la frumoasele cascade cu apă turcoaz, Khuang Sy.

Etiopia – O țară care câștigă rapid popularitate în rândul călătorilor aventuroși, Etiopia oferă o experiență unică și de neuitat. Vizitatorii pot explora orașe antice precum Lalibela și Axum, pot asista la peisajele naturale uimitoare ale Munților Simien și pot gusta bucătăria delicioasă.

Etiopia este una dintre cele mai vechi țări din lume, cu o istorie care datează de peste 2.000 de ani.

Țara este cunoscută pentru peisajele sale naturale uimitoare, inclusiv Munții Simien, care găzduiesc specii endemice precum babuinul gelada. Etiopia are o bucătărie unică și aromată, care include mâncăruri precum injera, o pâine cu aluat spongioasă și doro wat, o tocană de pui picant.

Exact Travel recomandă pentru călătoriile în acest tip de destinație, aflată la mare distanță și cu un specific cultural aparte, programe de grup cu însoțitor. Toate circuitele sau croazierele agenției includ transport transcontinental cu avionul, taxe aeroportuare și portuare, acolo unde este cazul, zboruri interne, transferuri si intrări la obiective. În plus, se lucrează mult cu ghizi locali pentru a obține informații cât mai prețioase despre locații. Aveți mai jos câteva exemple de vacanțe în cele mai inedite destinații oferite de aceștia:

Comorile Iranului , la final de septembrie, a cărui tarif începe de la 1.790 €/ persoană în camera dublă. Cazarea se va face la hoteluri de  4-5 *, cu demipensiune.

De ținut minte, pentru intrarea în Iran este necesară viză (60 €/persoană, se achită la înscriere), dar nu este un motiv de emoție, deoarece este foarte ușor de obținut pentru cetățenii români.

Pentru a surprinde cu adevărat spiritul unic al Iranului, agenția vă recomandă călătoria alături de un ghid local, care să vă poate introduce în cele mai savuroase aspecte ale vieții de zi cu zi.

Croazieră în Alaska și Cercul Polar – de la 3690 €/ persoană, loc în cabină interioară. Se pleacă la final de august, iar 7 dintre cele 13 nopți ale vacanței le veți petrece la bordul  vasului  Radiance of the Seas, cu pensiune completă, facilități și programe de divertisment variate.

Pentru a face parcurgerea unei astfel de distanțe cât mai comodă, îmbarcarea pe vasul de croazieră se face în Vancouver, după zborul din București, cu revenire din Seattle. De asemenea, cel mai time-efficient traseu către Cercul Polar este tot cu avionul, de la Seward la Fairbanks.

Tariful pentru  supliment single ( 980 Euro/persoană) la care se adaugă tariful în cabină single (calculat  la cerere) poate părea descurajant, dar agenția va face tot posibilul să vă găsească un partener de călătorie pentru a elimina acest cost extra.

Cum Insula Paștelui se află la 3510 km față de continentul sud-american, iar 2-3 zile sunt suficiente pentru a o descoperi, Exact Travel recomandă includerea sa într-un program mai complex în America de Sud.  Mai exact, un circuit cu însoțitor în Brazilia,  Argentina,  Chile și Insula Paștelui, pentru 13 zile între 18.10 – 01.10.2023,  cu tariful de 3350 €/ persoană, loc în cameră dublă.

Pentru a fructifica cât mai bine timpul petrecut în vacanță, agenția optează pentru zboruri interne între Rio de Janeiro – Iguazu, Iguazu – Buenos Aires, Buenos Aires – Santiago de Chile. Inclusiv pentru a ajunge pe Insula Paștelui, cea mai bună metodă este să zburați din Santiago de Chile.

Nagasaki are o poziționare care face orașul greu accesibil ca parte a unui circuit tradițional al Japoniei. Dar Exact propune o soluție inedită: o croazieră în jurul Japoniei și în Coreea De Sud, cu opriri în Kobe, Hiroshima, Busan, Kanazawa, Aomori și desigur, Nagasaki. Întreaga aventură durează 20 de zile, iar tariful vacanței este de 3850 €/ persoană în cameră dublă și cabină cu fereastră. Sunt incluse transportul cu avionul București – Tokyo și retur (cu escală la Doha, este cea mai scurtă rută ca durată către Japonia), taxele de aeroport, cazare la 3* cu mic-dejunuri, 13 nopți cu pensiune completă la bordul Diamond Princess, transferuri și intrările la obiective, conform programului.

 Laos este încă ferită de turismul de masă, ceea ce o face și mai tentantă pentru împătimiții de destinații inedite. Ar fi însă păcat să mergeți până în zonă fără să faceți o incursiune completă în cultura Indochinei. Iar asta este exact ceea ce propune Exact Travel, un tur complet prin Thailanda – Cambodgia – Laos – Vietnam, în decursul a 17 zile și cu tariful de 3950 € / persoană.

Distanța până acolo este considerabilă, iar vacanța acoperă o arie extinsă, astfel că este ideal să folosiți cât mai mult zboruri între orașele majore ale țărilor vizate: Bangkok – Siem Reap / Siem Reap – Luang Prabang / Luang Prabang – Hanoi / Hanoi – Hue / Da Nang – Ho Chi Minh.

De asemenea, ținând cont de normele hoteliere locale, agenția recomandă cazarea la hoteluri de 4*, cu mic dejunuri incluse. Bucătăria din zonă este foarte ofertantă, astfel că va fi o plăcere să experimentați cu preparate locale.

Etiopia – circuit cu însoțitor în Etiopia, Acoperișul Africii, cu tariful de 2450 €/ persoană, pentru loc în cameră dublă. Vacanța începe pe 7 octombrie și durează 9 zile, iar momentul este optim pentru a vizita Etiopia, deoarece temperaturile devin mai blânde și sezonul ploios abia ce se termină. Cea mai bună variantă de zbor este București – Doha – Addis Abeba și retur, apoi local zburați la Bahir Dar. După ce vizitați obiectivele din zonă – prima capitală a Imperiului Etiopian, comunitatea de evrei etiopieni cu a sa istorie fascinantă, Parcul Național SimienUNESCO -, cel mai indicat este să luați avionul spre emblematicele biserici din Lalibela, săpate  în stâncă. Este posibil să găsiți bucătăria locală mai puțin ofertantă decât în alte părți de lume, dar compensează prin autenticitatea și unicitate. Agenția a pregătit oricum o cină cu specific local care să surprindă cele mai interesante preparate etiopiene. Un pont simpatic, să aveți mereu bomboane și mici atenții pentru copilașii care garantat vă vor aborda pentru un troc cinstit cu obiecte artizanale de create chiar de ei.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*