ATEN a anunțat disponibilitatea pe piață a premiatului dispozitiv de captură pentru transmisii live – CAMLIVE PRO UC3022

Dispozitivul de captură pentru transmisii live - CAMLIVE PRO UC3022

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a anunțat disponibilitatea pe piață a dispozitivului de captură duală cu mixer integrat – CAMLIVE PRO UC3022 – proiectat pentru transmisii live de evenimente, video-conferințe sau producții video.

Evoluția deosebit de rapidă a Internetului, precum și efectele pandemiei au determinat mutarea unor activități în mediul online, stimulând totodată și apariția unor noi domenii de activitate, punându-le la dispoziția creatorilor de conținut independenți cadrul optim în care să își prezinte creațiile. Difuzarea unor concerte online, participarea la ședințe de la distanță, vizionarea de evenimente transmise live sau obținerea de informații și păreri despre produse și soluții au devenit firești pentru utilizatorii de Internet din prezent. În toate aceste cazuri, nivelul de calitate vizuală este condiționat de tehnică complexă și aparatură profesională, ce necesită timp prețios și cunoștințe avansate pentru configurare și operare, ajungându-se chiar în situația paradoxală în care calitatea conținutului în sine să fie trecută în plan secund. Pentru evitarea unei astfel de situații, ATEN a creat alternativa CAMLIVE PRO UC3022 – un echipament versatil, ce permite capturarea simultană a două surse de semnal video 4K, editarea, combinarea și transmiterea lor în timp real la rezoluție 1080p cu 60FPS.

”Deși încorporează tehnologii complexe, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 este un echipament deosebit de ușor de instalat, configurat și folosit, fiind conceput ca un studio portabil care nu necesită mai multe persoane pentru a fi operat. Cu ajutorul acestui echipament atât profesioniștii, care își doresc să transmită live concerte, piese de teatru sau alte evenimente, inclusiv slujbele religioase, cât și producătorii de conținut digital pot beneficia de o tehnologie intuitivă, prietenoasă și versatilă care aduce multiple beneficii transmisiilor live”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

CAMLIVE PRO UC3022 este prevăzut cu 2 intrări HDMI cu suport 4K, intrări audio RCA și XLR pentru microfoane profesionale, ieșire PGM cu suport 2160p30 și port USB 3.2 Gen1 Tip-B pentru conectarea la PC. Configurarea transmisiei, de la schimbarea între cele 2 camere sau afișarea lor simultană într-o singură imagine, până la alegerea fundalului, ajustarea separată a nivelurilor audio și reglajele cromatice se efectuează integral cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei tablete cu Bluetooth, folosind aplicația OnAir Lite pentru Android sau iOS. Aceasta oferă nu mai puțin de 8 moduri de afișare, plus posibilitatea de editare manuală, dar și opțiunea de a comuta în mod manual sau automat între cele 2 camere, astfel încât vorbitorul să se afle tot timpul în prim-plan. În ciuda tuturor acestor capabilități, modelul cântărește numai 0.68kg și măsoară 13.00 x 15.18 x 4.25 cm.

Datorită flexibilității pe care o asigură prin multitudinea de opțiuni puse la dispoziție, ușurinței în utilizare și calității asigurate, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 este un echipament potrivit pentru o varietate largă de aplicații, precum video-conferințe, review-uri video, transmisii live de evenimente, competiții sportive sau concerte și multe altele. De asemenea, poate rezolva o serie din problemele cu care se confruntă societatea în această perioadă, de exemplu prin transmiterea evenimentelor culturale sau mutarea evenimentelor religioase în mediul online, precum și îmbunătățirea predării de la distanță sau hibride. Toate aceste calități au fost remarcate și de Sound & Video Contractor, care i-au acordat distincția „2020 Future’s Best of Show InfoComm Special Edition Award”. În acest fel, ATEN CAMLIVE PRO UC3022 oferă garanția calității de studio, dar într-un format care permite utilizarea în orice împrejurări și de către orice categorie de utilizatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*