APS și BERD investesc în portofoliul de credite neperformante din România

Martin Machoň. FOTO Fabrica de PR

APS și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) anunță finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024. Această tranzacție a implicat achiziționarea unei participații într-un portofoliu de credite subperformante și neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum și credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacției de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de împrumuturi, evidențiind amploarea și diversitatea activelor implicate.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a finanțat 30% din portofoliu, în timp ce APS a asigurat finanțarea rămasă din fondurile propri și conturile gestionate. APS Investments, implicată în această tranzacție din februarie 2023, a subscris acest proces, asigurând succesul proiectului.

„Suntem mândri că am finalizat tranzacția Proiectul Delta, o realizare semnificativă în una dintre piețele noastre principale”, Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group. „Colaborarea dintre BERD și APS a fost esențială pentru gestionarea acestei tranzacții complexe.”

„Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacționat în România în ultimii 4 ani. Ne bucurăm că am putut susține BERD, precum și filiala proprie de investiții prin această oportunitate strategică, consolidânu-ne astfel portofoliul de active corporative”, declară Radu Dobre, CEO APS România.

Acest portofoliu a fost achiziționat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes această tranzacție, marcând o mișcare strategică în strategia lor de dezinvestire.

Încheierea tranzacției Proiectul Delta subliniază angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiară și oportunitățile de creștere în România, consolidând o traiectorie pozitivă pentru viitoarele demersuri în regiune.

APS este un investitor și administrator de credite neperformante de top, activ în 15 țări. APS gestionează în prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante, cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*