Apple: “What #Bendgate?”

Apple has responded to the allegations on #bendgate.

“Our iPhones are designed, engineered and manufactured to be both beautiful and sturdy. iPhone 6 and iPhone 6 Plus feature a precision engineered unibody enclosure constructed from machining a custom grade of 6000 series anodized aluminum, which is tempered for extra strength. They also feature stainless steel and titanium inserts to reinforce high stress locations and use the strongest glass in the smartphone industry. We chose these high-quality materials and construction very carefully for their strength and durability. We also perform rigorous tests throughout the entire development cycle including 3-point bending, pressure point cycling, sit, torsion, and user studies. iPhone 6 and iPhone 6 Plus meet or exceed all of our high quality standards to endure everyday, real life use.

With normal use a bend in iPhone is extremely rare and through our first six days of sale, a total of nine customers have contacted Apple with a bent iPhone 6 Plus. As with any Apple product, if you have questions please contact Apple..”

Apple has also mentioned that they have received only 9 complaints from iPhone 6 Plus users. So 9 iPhones out of over 10 millions came back to be fixed.

That is less than 0.0001%. And, as someone was joking on twitter, just about the sme number of BlackBerry units sold last year :)

The company says they will replace the bent iPhones for free, if they pass a so-called “visual mechanical inspection” test.

They also mention that every iPhone is tested for: Three-point bending, pressure point cycling, torsion testing, sit tests and it goes through a real-life user study. Here’s how the torture testing facility looks like.

Do you have a bent iPhone 6 or iPhone 6 Plus? Tell me how it happened and what response did youget from Apple.

foto via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

 1. Păi sunt multe telefoane afectate: la doar câteva zile de utilizare normală și deja s-au strâmbat 9? Ce o să fie după un an? Dar după 3? Cum de concurența face fablete de atâția ani și nu s-a îndoit niciunul? Eu personal nu mi-aș cumpăra 6+, mi se pare prea subțire și fragil. Ive are o obsesie pentru subțire, doar 1 mm în plus dacă avea 6+ și rezolva 3 probleme: camera bulbucata, bateria și bendgate.

 2. Da. Statistica nu e de partea producătorului în cazul acesta. Dacă ar fi defect de fabricație ar conta proporția, 9 bucăți din 10 milioane ar fi infim. Dar în cazul acesta nu este defect de fabricație, e defect de proiectare. Tocmai rigurozitatea Apple ne dă această informație, toate device-urile lor sunt identice. Fiind defect de proiectare se raportează la mărimea statistica MTBF, și problema e gravă pentru că a survenit atât de rapid, după numai două zile. Înseamnă că toate telefoanele vor avea probleme în viitor, toate vor fi mai mult sau mai puțin îndoite după 2-3 ani de utilizare normală.
  Pe scurt :dacă alea 10 telefoane ar fi fost ansamblate greșit conta numărul lor. Dacă au fost ansamblate corect contează cât de repede a intervenit defectul. Este un lucru pe care ți-l poate explica orice specialist de fiabilitate.

 3. @zet: Eu nu sunt atit de sigur. Pina la urma video cu tipul care indoia iPhone-ul era trucat (sau avea niste neconcordante in privinta orelor de pe imagine), iar alte clipuri nu am vazut.

  Daca erau 100.000 cu problema asta, credeam ca e o problema de proictare. Dar nu sunt. Atunci, la cei 9 poate ca e bine sa luam in calcul si o deformare intentionata. Chiar si asa, pentru cele 9 bucati Apple le inlocuieste gratis. Care mai e problema? Alti 9.999.991 useri nu au probleme.

 4. Utilizare normala inseamna sa tii telefonul in mana si sa dai cu degetul pe ecran.

  Sa renunti la 1 mm pentru acei utilizatori care il tin in pantaloni iar pe urma se aseaza pe el inseamna desconsiderarea celorlalti utilizatori care nu fac asta (banuim toti care e raportul intre aceste categorii de utilizatori)

  6+ are deja baterie comparabila cu orice altceva pe piata la aceleasi dimensiuni deci as reconsidera “problema” bateriei.

  Prefer camera bulbucata chiar si cu costul “obsesiei” pentru subtire, anyday.

  Se cauta nod in papura. Ok!

 5. boio, tzup: știți care cred eu că este cea mai mare vulnerabilitate a companiei Apple? Lipsa spiritului critic la clienții ei ☺. Sună ciudat, dar eu așa simt, că Apple e văduvită de cel mai fabulos feedback de care poate avea parte un producător: nemulțumirea clienților plătitori. Orice greșeală ar face Jonny Ive, doarme liniștit noaptea, pentru că clienții vor sări ca unul să îl apere ☺. Și totuși greșelile astea costă, Apple a permis Android să prospere doar pentru că s-au încăpățânat la display-uri pitice, de exemplu.
  Acum (și probabil încă vreo câțiva ani buni de acum înainte, vreo 10 poate) Apple e nr. 1 mondial, dar dacă aroganță asta, ca știu ei mai bine decât clienții ce își doresc clienții, o să îi ducă la o greșeală catastrofală?
  Nu ajutați Apple luându-i apărarea pentru orice prostie. Un telefon de 7 mm în loc de 6 dar care să aibă o baterie de 3 zile, să fie perfect plan și să nu poată fi îndoit cu mâinile goale ar fi de infinit mai mare succes. Există cu siguranță oameni care ar fi interesați, de exemplu eu. Cu siguranță actualii clienți nu s-ar pierde.

 6. @zet: Spune-mi daca tu sau citi dintre cei care folosesc smartphone-uri isi aduc aminte de telefonul care se crapa si unde anume se crapa? Era in 2009 si scandalul a fost numit #crackgate.
  OK, acum spune-mi si despre asa-numitul discolorationGate. Spune-mi despre yellowgate. Dar de flaregate iti mai aduci aminte?

  Spune-mi cine isi mai aduce aminte despre imensul scandal legat de faptul ca un anumit iPhone nu avea 3G sau ca nu isi schimba singur ora la trecerea la ora de iarna? Mai stii si despre marele FAIL atunci cind nu exista copy/paste in iOS?

  Probabil ca nu. La fel vei uita si tu si altii de bendgate peste 3 luni sau 1-2 ani (unii nu stiu nici acum ce e bendgate). Iar Apple va vinde mai multe telefoane si haterii vor spune ca Apple este dusa si ca ei fac device-uri proasta si fraierii le cumpara.

  Apple nu da dovada de aroganta. Atunci cind e ceva de rezolvat o rezolva (vezi flaregate), iar atunci cind e o treaba inventata le ignora sau le rezolva punctual.

  Eu, care cunosc istoria, am scris despre ea si inteleg cum functioneaza Apple stiu toate astea. Tu… OK, nu zic de tine pentru ca nu te cunosc, dar sunt persoane care doar isi dau cu parerea despre ce au vazut si ei pe diferite site-uri.

  Daca vii pe boio.ro si citesti ceva, fii sigur ca nu sunt pareri de fanboy, ci idei bine documentate si gandite. Daca am criticat Apple (si am facut-o de citeva ori bune pina acum) atunci am facut-o in cunostinta de cauza. Daca zic ca bendgate nu exista, sau e provocata de altcineva sau de useri care o fac intentionat atunci crede-ma ca am dreptate. Timpul le va rezolva si demonstra pe toate asa cum a facut-o si cu toate cele enumerate mai sus.

 7. salut adi,
  indoirea neprovocata a lui iphone 6 in cursul unei utilizari normale este o realitate care va iesi in curand la suprafata cu niste cifre oribil de mari :) Am observat acest lucru la o familie care isi achizitionase vioasa 2 Ip 6 si unul, al sotiei, dupa 3 zile pacanea un pic la un colt de ecran. Fara sa cunosc defectul acesta, am luat la cercetat, curios, telefoanele si m-a frapat faptul ca unul parea, optic, indoit usor. Si chiar asa era, lucru care iti imaginezi ca le-a stricat ziua. :( Am un 5s, sunt foarte multumit si ma felicit ca nu am facut “upgrade-ul”. Ceea ce am vrut sa punctez este ca am intalnit 3 oameni cu Ip 6 si unul era indoit. sa fi fost unul din alea 9 ? :)

 8. @scalpel_diem: sunt convins ca nu au ramas numai noua. Doar ca Apple le schimba pe cele indoite accidental. Eu sunt curios cum a reusit familia in cauza sa-l indoaie? Il tine in buzunarul de la pantaloni si sta pe el?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*