Apple lansează un nou MacBook Pro de 13 inch. De ce merită să-l iei? Preț și tastatură bună

Apple MacBook Pro 13"
Apple MacBook Pro 13"

Problemele cu tastatura la vechile MacBook Pro (de după 2016) sunt cunoscute. Poate că te-ai lovit de ele dacă ai avut un computer lansat între 2016 și 2019. Well, odată cu noul MacBook Pro de 16 inch, dar și cu cel de 13 inch lansat astazi, aceste probleme au dispărut.

Apple a lansat un nou MacBook Pro de 13 Inch – genul acela de computer pe care îl recomand tuturor din 3 mari motive:

  1. Preț imbatabil pentru un computer care rulează macOS.
  2. Performanță și tastatură care merge.

Prețul de pornir al noului MacBook Pro de 13″ este de 1299 dolari. În România, el va ajunge să coste aproximativ 7500 lei.

Ce primești la banii ăia? Un Mac care are procesor Quad-Core de 1,4, un SSD de 256GB, 8GB de RAM, Magic Keyboard (cea nouă, fără probleme), Touch Bar, Touch ID (senzor de amprentă) și 2 porturi Thunderbolt 3.

Apple te lasă să faci upgrade de RAM până la 32GB doar dacă iei MBP mai mare (cel de 16GB RAM) și pe același computer vei avea 4 porturi USB-C în loc de două.

Interesant este și faptul că noul MBP are mufă jack.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. @Silviu: Deal breaker pentru cine? Un jucător de jocuri nu se bazează doar pe Graphics, ci și pe RAM sau SSD. Chiar și așa, benchmark-urile pentru această placă sunt destul de bune la jocuri. Pentru editare video, la fel.

  2. Mă refeream la editare video că nu cred că sunt gameri pro pe macOS. Sunt curios cu cat e mai rapid acesta față de un MacBook Pro post butterfly keys.

  3. Pre butterfly keys am vrut sa zic. Acum vad ca au si procesoare intel 8th gen in loc de 10th…dar probabil ca sa mentina acelasi pret.

1 Trackback / Pingback

  1. Riscul unui MacBook Pro dotat doar cu mufe USB-C. Cât costă cablurile și adaptoarele suplimentare | | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*