Antivirusul bucuriei si compromisul

Citeam astazi la Dan pe blog despre cum Bitdefender ofera o solutie Antivirus pentru Android. Ea e gratis si aduce multa satisfactie userilor de Android.

Sincer, mi se pare trist ca userii de Android se bucura ca au o solutie de Antivirus. De ce ai vrea sa ai o aplicatie in plus care ruleaza mereu si consuma resurse? Si de ce trebuie sa ai un Antivirus in the first place?

Un sistem de operare care nu este suficient de sigur si care nu stie sa se pazeasca singur de malware este un compromis de nedorid pentru orice user. In urma cu 3-4 ani auzeam ca nu au aparut virusi pentru iOS pentru ca nu sunt suficient de multi utilizatori.

Acum sunt probabil 500 milioane de iOS users in lume. Daca cineva vroia sa le faca rau, sa le fure informatia de pe telefon sau tableta, de ce nu a facut-o pina acum? Da, ai dreptate: pentru ca iOS nu este nesigur ca Android si pentru ca nu este un compromis.

Facem destul compromisuri in viata. Chiar avem nevoie de inca o chestie care sa ne stea pe creier toata ziua?

3 Comments

 1. Nu exista virusi pt Android.Sunt mai multi oameni priceputi implicati in monitorizarea si dezvoltarea securitatii sistemelor bazate pe Linux decat asa numiti ‘hackeri’. Aceste programe antivirus pt Android au aparut de mult timp, cand Androidul nu era atat de popular. Si pt Symbian exista asa ceva … doar virusii lipsesc.

 2. @Ghiri,

  Astia sunt top 5 din 2012

  Andr/PJApps-C.
  Andr/BBridge-A
  Andr/BatteryD-A
  Andr/Generic-S
  Andr/DrSheep-A

  Exista virusi pentru Android, drept este, totusi, ca cel mai des intalnesti Mallware

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*