Android Wear si Moto 360

Ok, daca jucaria asta ar functiona exact asa cum arata videoclipurile de mai jos, chiar ar fi super tare. Design elegant, raspuns rapid, informatii de care ai nevoie.

Din pacate, Google face doar software si te trezesti cu o caramida mica si urita precum Samsung Galaxy Gear la mana si nu iti mai trebuie niciun ceas destept.

Si ar mai fi o problema. Un ceas care este atit de subtire precum cel rotund din video trebuie sa aiba o baterie in curea sau sa aiba o baterie care te tine 2 ore. Nu foarte util. Daca in tehnologia bateriei nu apar inovatii in curind, nu vom vedea ceasuri de genul ala in urmatorii ani.

Lasand toata povestea cu Android la o parte, ma bucur ca un mare software developer face pasul asta. Personal, nu simt nevoia un ceas. telefonul e de ajuns de util acum. Dar este un pas catre mai bine.

Oare daca nu apareau zvonuri ca Apple lucreaza la un iWatch ar fi facut acum Google acest pas? Pentru ca Samsung ne-a lamurit ce si cit poate cu Galaxy Gear si Tizen.

Update: si avem primul device cu Android Wear. Un ceas care urmeaza sa apara in vara lui 2014 – Moto 360.

Asa cum banuiam, chestia asta e groasa de-a dreptul. Nu imi dau seama bine din imagini, dar pare sa aiba 1cm grosime. E cel putin ciudat.

via

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Moto 360 pare foarte interesant … dar imi e neclara situatia Motorola despre care am auzit ca a fost vanduta recent lui Lenovo….inclusiv divizia de wearables?

    Exista piata pentru smartwatch … marele lui avantaj fiind contactul “fulger” cu utilizatorul.

    In clipa cand iesind din masina am dat sa verific o notificare pe iPhone si am incercat sa inchid usa in acelasi timp (cu cealalta mana, in timp ce atentia imi era indreptata copiilor care tocmai deschideau si ei usile) am reusit sa il scap si sa ii crap sticla din fata opusa ecranului (am avut noroc), mi-am dat seama ca un smartwatch isi are locul in viata mea.

    Deci Moto 360 nu face decat sa puna si mai multa presiune pe Apple. Cat despre adevarul din “cine e primul ia grosul”, stiu ei foarte bine “cat e ceasul” :)

  2. @tzup: nu cred ca exista o divizie de wearables inca. Si discutam doar despre prototipuri deocamdata. Imaginile din clipurile de mai sus sunt simulate. Nu exista un ceas pe care sa functioneze sistemul de operare, cel putin nu unul care are forma finala prezentata in video.

    Eu cred ca daca Apple intra pe piata asta o va face cu stil si va schimba din nou ideile tuturor despre cum se face un ceas. Stim ca jucaria de la Samsung este grosolana si are o interfata urita. Nu atrage si nu vinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*