am aterizat pe marte

cind eram mic si chiar in urma cu doar citiva ni as fi crezut ca ziua in care omul aterizeaza pe marte – chiar si cu un robot – va fi una istorica. da, ziua de azi este istorica: phoenix mars lander a ajuns pe planeta rosie.

stim ca informatiile pe care le primim de acolo si imaginile vin la 16 minute intirziere (asta datorita distantei dintre pamint si marte) si poate ca asta ne face sa nu mai privim povestea de azi a fel.

stim ca primele imagini de pe marte le avem inca din 1976 dar inca mai sparam ca misiunea care incepe azia ne aduca informatia de azi sa ne aduca acel detaliu de care avem nevoie: exista apa pe marte si mai ales – exista viata pe marte?

chiar si imaginea cu cei 20 de omuleti imbracati in tricouri albastre care stau intr-un centru de comanda din california parca nu e cea pe care o asteptam. da, stiu ca in filme arata altfel…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*