Alertă de călătorie pentru românii care merg în Tenerife. Se înregistrează incendii de vegetație

Vedere din Tenerife. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, urmare a puternicului incendiu de vegetație care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autoritățile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña și Las Lagunetas. Mai multe drumuri naționale au fost închise, iar autoritățile recomandă evitarea ieșirilor în aer liber și închiderea geamurilor și a ușilor.

Se recomandă consultarea în permanență a informațiilor publice comunicate de autoritățile spaniole, precum și evaluarea cu responsabilitate și seriozitate a oricăror deplasări.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112 sau linia telefonică de permanență a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*