Ajuta si tu pentru ca Jailbreak-ul sa ramana legal

Stim deja din 2010: Jailbreak-ul este Legal. Biroul pentru Copyright din America a confirmat ca Jailbreak-ul telefonului tau nu incalca DMCA.

Exceptia pronuntata atunci de acel birou este valabila timp de doi ani, asa ca acum este randul tau sa ajuti la prelungirea ei pina in 2014. In acelasi timp, odata cu exceptia formulata in 2012 Jailbreak-ul va fi declarat legal si pentru tablete si console de jocuri.

Poti sa te documentezi de AICI.

Pentru ca Institutia americana sa se lase convinsa, tot ce ai de facut este sa le trimiti citeva cuvinte. Comentariul tau trebuie sa fie formulat in limba engleza si sa fie unul serios.

Nu uita sa amintesti in comentariul tau:

– Pentru ce anume vrei sa fie Jailbreak-ul legal: tablete, smarphone-uri, console de jocuri sau toate la un loc.

– Ce pregatire ai (esti student/elev, ce profesie ai?)

– Ce fel de device vrei sa fie jailbreakuit legal (un iPhone sau iPad)

– Explica de ce vrei sa il jailbreakuiesti. Nu spui “pentru ca vrei jocuri din Installous”, ci pentru ca ai nevoie de anumite aplicatii din Cydia sau de functionalitati care iti sunt necesare in munca de developer sau de user.

– Daca esti developer si ai facut o aplicatie care a fost respinsa de catre Apple sau alta mare companie poti sa le povestesti si despre asta.

Comentariile trebuie trimise pina pe 11 februarie, la ora Zero, la adresa http://www.copyright.gov/1201/comment-forms/

Disclaimer: Nu sunt adeptul Jailbreak-ului si Unlock-ului. Nu mi-am mai Jailbreak-uit telefoanele sau iPad-ul de ani de zile, dar asta nu inseamna ca nu ii sustin pe cei care vor sa sustina legalitatea unui proces ce tine de modificarea de Software.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*