Adobe Flash s-a sinucis

Vorbim despre Adobe Flash pentru browserele mobile. Da, chiar ala care facea orice telefon Android si orice tableta in afara de iPad sa fie mai buna si mai desteapta. Uite ca de acum inainte toti producatorii de tablete si telefoane nu pot sa mai spuna ca au Flash pe ele. Asta pentru ca Adobe a omorit oficial tehnologia mobila.

Ciudat, atunci cind Steve Jobs spunea ca Flash nu e bun pe mobil toata lumea l-a crezut nebun.

Nu te teme, daca ai o tableta care are acum Flash nu vei ramane fara el de maine. Adobe va furniza in continuare solutii pentru problemele aparute, dar nu va mai dezvolta activ aceasta tehnologie.

Astept cu narabdare disparitia Flash de pe computere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

 1. sa dispara, nu ar fi un lucru rau. dar atata timp cat pe internet exista site-uri si aplicatii care ruleaza in flash, nu crezi ca un android este mai complet decat un iphone? la ora actuala ma refer. Daca ar disparea de tot si aici ma refer la toate site-urile + toate device-urile si aplicatiile, atunci ar fii un lucru bun. Nu este un limbaj tocmai bine gandit.

 2. @ionut: orice smartphone de pe piata are hibe si lucruri de indreptat. De aia apar telefoane noi mereu si ele aduc imbunatatiri si de aia apar software updates care fac firmware-ul mai bun.

  Sunt convins ca Android nu este “mai complet” decit iPhone. Si ma refer la tot ecosistemul, nu numai la o versiune anume de Android OS vs iOS. Sa nu uitam ca nu putem compara Android cu iPhone. Adica un telefon care iese acum cu Android 2.2 si nu are sperante de update nu poate fi comparat cu iPhone 4S.

 3. ma refer decat la partea de FLASH si de Browser. Intotdeauna o sa fiu de parere ca daca iOS ar avea si flash ar fi chiar complet. S-a mai purtat discutia asta de milioane de ori. Pur si simplu obiectivismul nu ma lasa sa afirm ca iphone este peste un telefon cu android ca experinta in browser. Deocamdata limitele sunt prea inguste iar in cazul meu a fost un factor important in decizia de a nu imi mai cumpara inca un iphone.

 4. @ionut
  Tocmai deaia traficu pe internet de pe deviceuri mobile este dominat de iOS ,ca ofera o experienta asa de proasta :)) .
  Eu de exemplu am un PC destul de puternic ,configurat pentru render (grafica 3d) si de fiecare data cand am probleme cu browserul (firefox ,chrome ,opera) este flash ,cand vad prostia aia ca imi zice daca vreau sa opresc Shockwave imi vine sa nu mai intru pe nici un site cu flash ,este adevarat ca stau cu vreo 20 -30 de taburi deschise da resursele suporta mult mai mult si faptu ca primul lucru care creaza este flash ar trebui sa dea de gandit .

 5. @Adrian S nu am spus ca Flash este bun. Pentru ca sunt destui care au demonstrat ca nu este ok, si da, toti dam de erori in browser din cauza lui, insa in momentul de fata inca este necesar din cauza unor web-designeri mai incuiati la minte. Inca sunt site-uri care nu merg pe iphone si este aiurea. Puteau sa inglobeze cumva aceasta functie cu posibilitatea de a fi dezactivata din setari cumva. Ma rog.
  Eu nu cred ca Android o sa renunte atat de usor la Flash. Pt Android or sa existe solutii in continuare.

 6. @Adrian “Astept cu nerabdare disparitia Flash de pe computere.” De acord
  @ionut Daca Android era mai bun decat iOS probabil ca nu ar fi existat “free” si sa-l puna toti producatorii de telefoane si tablete pe dispozitive, haha

 7. @ionut

  Si pe iPhone vor exista solutii in continuare pt flash, doar ca neoficiale, la fel ca si pe Android de aici inainte.
  Personal urasc flash-ul si consider ca cine are site exclusiv in flash nu merita atentia mea, e dovada clara de minte ingusta si nu am nici un interes in vreo colaborare.

 8. daca steve nu a vrut ca safari sa aiba flash a avut un motiv si nu stiu cine are destule cunostinte pentru al contrazice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*