Adio Jailbreak de iPhone?

MuscleNerd – unul dintre membrii DevTeam-ului original a spus astazi adevarul dureros.

“There is no A5+ bootrom exploit, by anyone. Not even a bootrom dump. Nothing.”

In traducere libera: daca ai un iOS care are cip A5 sau mai nou nu te astepta la o solutie de jailbreak si, prin urmare nici de deblocare pe cale software.

Procesorul A5 este folosit de Apple in iPhone 4S si iPad 2.

Clarificare: asa cum spune si Nelutu, exista varianta unui userland exploit. Diferenta dintre cele doua este ca un bootrom exploit nu poate fi contracarat de Apple decit printr-un nou cip pe cind un userland exploit poate fi invins doar cu un software update. Interesul celor care se ocupa de jailbreak si unlock este sa gaseasca un exploit care iti face telefonul invincibil in fata update-urilor. Altfel esti obligat sa ramai la un firmware inferior sau stai mereu cu grija unui update pe care nu ai voie sa il faci.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Traducerea ta nu este prea buna.

    Doar pentru ca nu exista un bootrom exploit nu inseamna ca nu exista userland exploit pentru jailbreak. In momentul de fata exista cel putin 2 solutii de jailbreak private care functioneaza pe orice iOS. Cu un bootrom exploit in cel mai fericit caz poti avea doar un tethered jailbreak.

    Bootrom exploit este exagerat de greu de gasit; nu s-a mai gasit de la iPhone 4.

  2. PS: Unlock-ul software pentru iPhone nu are nici o legatura cu bootrom exploit-ul.

  3. Pentru iOS 7 nu prea mai ai nevoie de jailbreak, având deja majoritatea tweakurilor implementate de Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*