Accesorii și unelte pentru bicicletă (Cititorii au cuvântul)

Adrian Boioglu pe bicicletă
Adrian Boioglu pe bicicletă

Am bicicletă de aproape trei ani. Am luat-o pentru că nu prea fac/nu am timp de sport și pentru că așa simt că mă mișc mai bine. Sunt convins că nu o sa fac carieră în domeniul ăsta și nici că o să merg cu ea mii de kilometri, dar asta nu mă împiedică să am grijă de bicicletă sau să o accesorizez bine de tot. Imaginea este din aprilie 2014.

Adrian Boioglu pe bicicletă
Adrian Boioglu pe bicicletă

Printre primele mele griji au fost: un tool multifuncțional care să desfacă șuruburile, o pompă, niște lumini și un sistem anti-furt. Le voi descrie pe toate mai jos cu tot cu link-uri, acolo unde este cazul. Chiar și așa, simt că mi-ar folosi câteva unelte și accesorii în plus. În partea a doua a articolului fac apel la sportivul sau biciclistul din tine. Încerc să găsesc jucăriile care ne fac bicicleta mai bună.

1. Luminile pentru bicicletă

Trebuie să vezi și să fii văzut atunci când mergi cu ea. Eu am ales un set de lumini de pe Amazon. M-a atras prețul (puțin peste 8 dolari la vremea respectivă) și review-urile bune. După doi ani încă mai am setul ăsta. Lumina de spate merge foarte bine, cea de față are o problemă (presupun că au stat bateriile prea mult în ea și fie s-a ars led-ul, fie a curs acid de baterie).

2. Lanț (anti-furt) de bicicletă: BikeFun SHIELD 2

Înainte să achiziționez acest anti-furt am studiat bine de tot. Avea cele mai bune review-uri și era clasificat de cei care se pricep drept un lanț care poate fi tăiat doar de cei de la SMURD cu foarfeca hidraulică. Ce poate fi mai bun decât asta.

Singura problemă este că nu am verificat greutatea lui și nici mărimea (în poze nu părea prea mare).

Așadar BikeFun SHIELD 2 chiar este un anti-furt serios. Am dat pe el 76,60 lei și sunt mulțumit 100% de cât de sigur e. Problema e alta: antifurtul cântărește cam cât bicicleta :) Știu, exagerez puțin, dar chiar e foarte greu. Atât de greu încât dacă îl pui pe cadru îți dărâmă bicicleta :)

Acesta este motivul pentru care nu îl iau după mine pe unde merg, dar nici nu îmi las bicicleta sprijinită de un stâlp și plec de lângă ea.

3. Suport pentru cărat bicicleta pe mașină: Menabo Biki

De jucăria asta am fost atât de mândru când am luat-o… Mi-am imaginat că o să ies cu mașina și bicicleta oriunde în lume. Well… un an și jumătate mai târziu abia am scos-o din folie și încă nu am montat-o pe mașină. Din lipsă de timp, evident.

Produsul în sine este unul foarte bun, iar prețul de pe okazii (vândut de o firmă) a fost unul mic – aproximativ 180 lei.

Menabo Biki te ajută să montezi bicicleta pe haionul sau portbagajul autoturismului. Este ușor, portabil și nu necesită investiții suplimentare precum montarea unor bare transversale pe mașină.

4. Scule pentru bicicletă

Am cumpărat de la Lidl un tool multifuncțional. Nu rețin numele, dar își face treaba. Vine cu o grămadă de inbusuri și capete de șurubelniță.

5. Cască și mănuși

Le-am luat de la Lidl și sunt mulțumit de ele. Nu căutam ceva special. Casca e albă (deci vizibilă) și mănușile au degetele libere.

Tu ce accesorii ai pe bicicletă?

OK, acum vine partea cu “Cititorii au cuvântul”. Uneori simt nevoia să montez telefonul pe ghidon. Sau poate iau o camera micuță să filmez la drum. Tu cum montezi un telefon sau un GoPro?

Ai un ciclometru? O jucărie din aia care îți spune câți kilometri ai parcurs și ce viteză ai.

Simt nevoia unei pompe mai bune. Am luat una mică și portabilă de la Decathlon dar nu își face treaba deloc. Dar pentru un claxon, o geantă de scule micuță, un coș/portbagaj, o lampă de față ce ai alege? Nu strică și niște idei de produse de întreținere (spray sau lubrifiant pentru lanț, de exemplu).

Lasă descrierea prodului cu tot cu preț, link (dacă e cazul) și utilitatea lui pentru un biciclist fără pretenții de sportiv național :)

Apropo, dacă ești pasionat de sport dă un ochi și pe bet365 Cod Bonus 2016: MAXBETS.

Update: discuția continuă și pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. O śa mai lata si mai moale e destul de utila in oras.

  De asemenea eu mi-am montat si un ciclocomputer. Tendinta mea e sa merg destul de repede insa cand vreau sa ajung undeva fara sa transpir, stau cu ochii pe computer si nu depasesc o anumita viteza (evit sa intru in zona fat-burn/cardio).

 2. Ma bag si eu in discutie ca ex biciclist. In primul rand trebuie o bicicleta …lejera. Conteaza destul de mult si greutatea asa ca e de preferat o bicicleta cu cadru de aluminiu (nu zic fibra pentru ca mai bine iei o masina).
  Cauciucuri lise nu cramponate…. stiu arata frumos montain bike-rele dar suntem oleaca la mare…dar depinde pe unde mergi.
  Vesta reflectorizanta….caci acum o luna am aparut la stiri cand un coleg a fost lovit de o “inteligenta” proaspat rujata….
  Casca …oricare dar sa amortizeze ceva . Cand dai cu teasta de caldaram….sa nu devii donator.
  Sa ….cu gel ….pentru confort ….vezi lidl.
  Autocolante cu reflectorizant ….
  Ulei ptr lant….degeaba iei o bicicleta de 1000 eur dc uiti sa ii pui ulei unde trebuie.
  Colegul lovit in aripa face 20 km zilnic si se vede rapid la el cum uzeaza componentele proaste si diferenta cu altele bune.
  In principiu mai trebuie o armura metalica de cavaler medieval ….pana cand constantenii soferi or sa ocoleasca un biciclist ….un primar care sa faca benzi de biciclisti (nu doar in an electoral)..a si as mai adauga
  Un motor cu ardere interna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*