7 reguli de buna purtare pe twitter

avem tare nevoie de asa ceva si cum nu prea exista un astfel de ghid am sa incerc sa schitez eu citeva idei. ele sunt bune pentru roTwittosfera si nu numai. nu sunt copiate de nicaieri, nici inspirate ci … gandite si uneori traite.

1. daca esti urmarit nu trebuie sa-i urmezi (follow) pe altii. unul dintre miturile twitter spune ca daca urmezi mai multi oameni, vei fi urmarit si tu, la rindul tau de ceilalti. da, este poate politicos sa apesi butonul “follow”, dar si twitter ca si un blog sau un blogroll e o chestie de gust.

2. ai grija la ce scrii. atit dpdv gramatical cit si al limbajului sau a opiniilor formulate. multi au senzatia ca twitter e ruda bogata a batrinului mIRC sau a chat-ului. twitter e mai public decit toate cele si din ce in ce mai popular in rezultatele motoarelor de cautare. daca inca mai crezi ca poti sa arunci prostii sau tampenii pe twitter, te inseli.

3. nu exista limite la link-uri. twitter a fost facut sa fie o unealta sociala. daca poti sa spui mai mult decit exprimi in cele 140 caractere oferind urmaritorilor un link – fa-o! ii ajuti sa te inteleaga, le oferi ceva care merita citit sau vazut si iti poti face si reclama. ceea ce ne duce la numarul…

…4. leaga blogul si alte unelte sociale de contul tau de twitter. da, iti vei face reclama mai buna. lumea (inca mai) e tentata sa apese pe linkurile de pe twitter asa ca vei avea vizitatori pe blog. asa ca alege-ti cuvintele cu grija. odata va conta.

5. pastreaza mesajele private, pe privat. ai ceva de discutat cu cineva si iti e la indemina twitter? nu te lansa in comentarii menite sa ramane pe messenger. in plus, nu incerca sa dai mesaje cuiva care nu te urmareste. nu prea isi are sens si comentariul tau se va pierde.

6. daca nu ai cont de twitter, fa-ti azi. poate ca maine, numele dorit de tine nu va mai fi disponibil. in plus ai pierdut zile/luni/ani de twitterit. acum toti isi fac blog. daca aveai blogul facut acum 2-3 ani, nu era mai bine?

7. urmareste-i pe cei care au ceva de spus si nu ezita sa discuti cu ei. mai ales daca ai ceva inteligent de spus. twitter este si un mod de a face cunostinta. prima impresie conteaza.

7a. urmeaza-ma pe twitter : )

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Twitter inca e o metoda de comunicare decenta, nepatata de copiii de pe hi5, facebook si alte tampenii. Daca nu luam in considerare zecile de boti spam care-mi dau follow in fiecare zi, e ok. Oricum botii aia nu ma deranjeaza prea tare, fiindca in cateva ore sunt suspendati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*