50 milioane de conturi de Facebook au căzut pradă atacului unor hackeri. Schimbă-ți parola!

Facebook Like. FOTO Mizter_x94

Unii dintre noi am observat, astăzi, că Facebook ne-a obligat să ne conectăm din nou la aplicație sau să re-introducem parola pe site. A fost modul în care rețeaua a reacționat atunci când hackerii au reușit să acceseze peste 50 milioane de conturi. Poate că e mai grav că Facebook nu a explicat, până acum, ce a determinat acest hack și cum poate fi el prevenit pe viitor.

Cei care folosesc Facebook într-un mod ceva mai avansat: administrare de pagini, postări automatizate, conectare cu servicii externe, au fost nevoiți să re-autorizeze totul.

Asta a fost partea ce mai ușoară.

Pe seară au început să apară și alte bug-uri: ba nu mai vedeai poze de la anumite articole, ba nu se încărcat imaginile sau video dacă le vedeai în full screen sau nu puteai să dai un alt Reaction în afară de LIKE. Inimioara, Smiley și altele nu mergeau deloc. Nici la ora 23.02, când scriu acest articol pe blog nu merg câteva dintre funcțiile Facebook.

Facebook îți oferă mai multe metode de a te proteja. Voi lista și eu câteva dintre ele, cu tot cu recomandările personale, pentru a evita problemele.

  1. Schimbă-ți parola. Da, de când nu ți-ai mai schimbat-o? La mine cred că a trecut o lună deja. Dar știu persoane care nu și-au schimbat niciodată parola. E un bun moment să faci asta acum.
  2. Alege o parolă “puternică”. Poți să folosești o aplicație precum 1Password. Am detaliat aici pașii legați de modul în care îți alegi o parolă sigură.
  3. Folosește un număr de telefon conectat la Facebook. Da, Facebook o să vrea să-ți trimită SMS-uri pentru notificări, dar pe acestea le poți dezactiva ușor. Ideea e să ai o metodă suplimentară de recuperare a contului în cazul în care e compromis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*