3.0

am auzit tot felul de variante despre cum se citeste noul firmware pentru iPhone. Stiu ca discutia e veche si a inceput cu “2.0” din “web 2.0”, dar sunt multi care nu stiu sa-l pronunte nici pe ala.

In romaneste e simplu. Avem “trei-punct-zero” sau, pe scurt, “trei-zero”.

In engleza e mai distractiv. Avem cel putin 2 variante corecte. le enumar intr-o romgleza de balta ca sa intelega tot poporul. Cel mai popular este “three-ouh”, urmat de “three-dot-ouh”.

Nu suna foarte bine daca ii zici “three-point-zero”…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*