30 mii aplicatii

Acesta e un Editorial marca boio.ro – Adrian Boioglu.

atitea aplicatii avem de azi in AppStore. te ajuta? nu cred ca e cineva care a incercat macar 1-2000 dintre ele. in afara de apple, evident.

imi aduc aminte de reclamele Apple cu “There’s an App for that”. e bine sa stii ca exista aplicatii pentru multe chestii de zi cu zi, dar as vrea sa existe o posibilitate mai usoara de a le incerca sau organiza.

Discutam azi cu cineva si imi spunea cit de mult ar avea nevoie de un mod de a vedea o camera web instalata acasa, pe iPhone. Omul stia ca nu are cum sa vada flash in Mobile Safari si de aia il cam dezamagea iPhone-ul. Guess what? Exista aplicatii care fac acest lucru. Unele sunt gratuite, altele costa doar 900 (noua sute) dolari…

desigur, oricine poate sa caute in iTunes, dar la ce iti foloseste casuta de cautare, daca primesti 300 rezultate pentru o anumita cautare.

pe de alta parte, modul in care e organizat AppStore face rau developerilor. Multi nu ajung sa-si vada aplicatia pe telefoanele utilizatorilor decit daca platesc pentru review-uri, sau daca sunt descoperiti de boio.ro

Apple a inceput sa aiba probleme si mai grave: developerii sunt platiti abia dupa 45 zile, procesul de acceptare al aplicatiilor este intirziat foarte mult etc.

Pe de alta parte, ma asteptam ca jucarii precum Cydia Store sa aiba succes mai mare si developerii de aplicatii neacceptate sa se inghesuiasca sa-si vinda jucariile acolo. Dar uite ca nu prea e asa. La mai bine de 3 saptamani de la lansare doar 3 aplicatii isi asteapta clientii. Problema cea mai mare este ca toate cele 3 nu sunt suficient de interesante ca sa tenteze lumea si, sincer sa fiu, nu prea isi merita banii.

Tendintele in AppStore se schimba de la saptamana la saptamana. Dupa succesul jucarelelor inutile cu tematica “Fart”, avem acum shooterele la putere. Jocuri cu super grafica au ajuns sa fie disponibile pentru iPhone. O sa urmeze TV pe iPhone si aplicatii legate de messenger. Cu siguranta, listele de genul “Cele mai folositoare aplicatii pentru iPhone” nu isi mai au rostul. E o chestie de gust si de noroc.

Cydia, in schimb, e plina de ringtones si teme. Am ajuns sa obosesc derulind lista de la “Changes” in cautarea a ceva ce nu suna a Icons, Theme, Ringtone sau butoane pentru SBSettings.

Daca ai totusi aplicatii preferate, poti sa le lasi mai jos, in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*