3 Firefox add-ons care te ajuta sa dormi linistit

La o reinstalare de sistem de operare puteam sa aleg sa fac restore din back-up la toate setarile Firefox. Am preferat insa, sa instalez un Firefox nou si sa creez chiar si un profil nou. L-am salvat pe cel vechi pentru orice eventualitate.

De fiecare data cind am instalat Firefox pe computerul meu sau pe al apropiatilor am avut grija sa folosesc 3 add-onuri care iti fac viata mai usoara la inceput si apoi te ajuta sa dormi linistit.

Este vorba despre Add-on Collector, X-marks si, mai nou, Firefox Sync.

Firefox Sync te ajuta sa iti salvezi pe serverele Mozilla tot ce tine de bookmarks, parole, preferinte, History si tabs. Evident, poti sa alegi sa nu salvezi decit o parte dintre informatii. Ai un cont si o parola pe care o folosesti de fiecare data cind vrei sa sincronizezi informatia cu serverul lor. Sync este folositor si atunci cind lucrezi simultan pe 2 sau mai multe computere. Add-on-ul te poate ajuta sa treci de la un computer la altul si sa gasesti totul asa cum ai lasat. In viitorul apropiat Sync va fi extensia care iti va aduce totul pe iPhone si iPad cu aplicatia Firefox Home.

X-marks este un vechi “amic” al meu. Add-onul face cam ceea ce face si Firefox Sync, dar are un mic avantaj – exista si o aplicatie care iti duce toate acele informatii pe Safari. In felul asta toate bookmark-urile se duc prin iTunes direct pe iPhone si iPad la fiecare sincronizare. X-marks are si functii avansate de sugerare de pagini similare sau de rating pentru anumite site-uri. Nu le folosesc.

Add-on Collector l-am descoperit recent. Dar era veriga lipsa in tot acest mecanism bine uns. Ce faci daca trebuie sa instalezi Firefox si nu mai stii cum se cheama un add-on? Well, cauti pina dai de el sau poti sa folosesti Add-on Collector ca sa iti faci o lista cu toate extensiile folosite de tine. Interesant este ca poti sa trimiti oricui acea lista. LA rindul tau, te poti abona la listele de add-ons ale altora si daca ti se pare ceva nou si interesant poti sa-l instalezi imediat.

Lista mea de add-ons este AICI. Aboneaza-te la ea si vezi ce iti lipseste.

Si daca tot vorbim de simplitate, imi place sa imi asez meniurile de Firefox asa cum vreau eu. Menu Editor este excelent din punctul asta de vedere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Eu salvez folderul care con?ine profilul apoi inlocuiesc noul profil cu cel vechi (rename la folder sau editare profiles.ini. Se pastreaz? orice: addons, cookies, cache, history etc

  2. @Gigi: si eu am facut la fel timp de citiva ani. Si acum am profilul vechi. Insa cu el am pastrat si bug-uri sau chestii care nu ma ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*