Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition, prezentați la MWC 2023

FOTO Xiaomi

Xiaomi, unul dintre liderii globali în producția de electronice de larg consum și dispozitive inteligente, a prezentat noul său concept tehnologic, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition, în cadrul Mobile World Congress 2023 (MWC 2023). Aceștia sunt primii ochelarii AR (Realitate Augmentată) wireless din portofoliul Xiaomi care utilizează metoda de calcul distribuit, oferind un display la nivel de retină ajustabil la condițiile de lumină. Cu o conectivitate îmbunătățită la un smartphone ce utilizează platforma Snapdragon Spaces, device-ul permite urmărirea mișcărilor mânilor la un nivel rafinat, acceptă o gamă cuprinzătoare de aplicații pentru afișaje mai mari și oferă inovații avansate la nivelul compatibilității între dispozitive.

Ochelarii AR wireless asigură o latență redusă și un design fără fir

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au fost concepuți pentru a oferi noi experiențe individuale. În loc să se bazeze pe o conexiune prin cablu la un sistem gazdă, ochelarii au o greutate de doar 126 de grame și integrează topologii de rețea de tip bus foarte rapide, dezvoltate de Xiaomi pentru a atinge conexiuni de date de mare viteză între un telefon și dispozitiv. Construiți pe platforma Snapdragon® XR2 Gen 1 și tehnologia de rețea cu latență redusă proprietară Xiaomi, acești ochelari cu suport Snapdragon Spaces™ XR Developer Platform asigură o latență redusă wireless, de până la 3 ms1 în timpul conexiunilor la smartphone și o conexiune cu o latență full link de până la 50 ms1, performanțe comparabile cu cele ale unor soluții prin fir.

Acești ochelari inteligenți au o greutate redusă și sunt realizați din materiale de construcție ușoare, precum aliaj de magneziu-litiu, parți din fibră de carbon și o baterie dezvoltată intern cu anod silicon-oxigen. Cu o greutate de doar 126 de grame, reușesc să reducă disconfortul din timpul utilizării. În plus, prin analizarea a zeci de mii de date referitoare la mișcările capului, ochelarii au fost calibrați cu precizie, luând în considerare detalii precum centrul de greutate, distanța dintre rame, unghi, felul în care stau așezați pe nas și mulți alți factori care contribuie la o experiență superioară.

Display pentru ochelari AR aproape la nivelul retinei oculare, cu lentile fabricate din sticlă electrocromică adaptabile la condiții de iluminare diferite

Inginerii Xiaomi cred cu tărie în integrarea perfectă a cerințelor din lumea digitală și cea reală pentru ca utilizatorii să poată percepe obiectele virtuale la fel de colorate și clare precum pe cele fizice. Din acest motiv, dispozitivul trebuie să ofere o calitate înaltă a display-ului și o calibrare pe măsură.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition sunt printre primii din întreaga industrie care au un display la nivelul retinei oculare. Ca și în cazul display-urilor concept premium, și în cazul ochelarilor VR există un prag de calitate cu o „valoare critică”. În momentul în care rezoluția angulară sau PPD (pixeli per grad) se apropie de 60, ochiul uman nu mai poate distinge granularitatea. Nivelul PPD al Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition este 58, cel mai înalt indice din industrie adecvat acestei specificații calitative.

Folosind un modul optic compus dintr-o pereche de ecrane MicroOLED, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au și prisme pentru ghidarea luminii, cu scopul de a oferi imagini clare. Aceste prisme sunt capabile să funcționeze în condiții complexe de reflexie. Astfel, conținutul redat pe display este reflectat prin trei suprafețe înainte de a ajunge la varianta finală percepută de ochii utilizatorilor.

Design-ul modulului optic reduce pierderea luminozității și produce imagini clare și strălucitoare de până la 1200 de niți. În plus, ochelarii inteligenți sunt echipați și cu lentile din sticlă electrocromică care se pot adapta la condiții diferite de iluminare. Aceste lentile transformă experiența de vizionare în una și mai captivantă, în timp ce modul transparență produce imagini vii și asigură un raport optim între elementele reale și cele virtuale.

Xiaomi AR Gesture Control, o modalitate mai naturală de a interacționa

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au și o funcție inovativă de recunoaștere a interacțiunilor prin micro gesturi extrem de precisă. Acest tip de interacțiune este o demonstrație a direcției pe care Xiaomi consideră că interacțiunile dintre oameni și computere o vor urma în viitor.

Articulațiile degetelor reprezintă zona de recunoaștere a gesturilor pentru Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition. Articulația degetului mijlociu stabilește orientarea direcției, în timp ce degetul arătător este folosit pentru a urca sau merge înainte. Astfel, mișcările de bază din lumea virtuală pot fi realizate foarte ușor. Pe lângă ele, funcția articulațiilor degetelor poate fi folosită și pentru scris. Prin unirea degetului mare cu arătătorul pot fi deschise și închise diverse aplicații. De asemenea, Xiaomi încearcă să adauge și alte operațiuni prin mișcarea degetelor de la mâini.

Micro gesturile prin care Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition pot fi controlați îi vor ajuta pe utilizatori să folosească aplicațiile de zi cu zi, să redea conținutul paginilor web, dar și să părăsească aplicațiile, fără a avea nevoie de un smartphone pentru a controla ochelarii.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition au încorporată și o cameră AON cu consum redus de energie care asigură interacțiunea prin gesturi pentru perioade îndelungate și utilizarea ușoară a funcțiilor. Utilizatorii pot alege și controlul convențional prin telefon, care poate fi împerecheat și folosit ca touchpad.

O experiență nouă și conectată prin ochelari AR

Experiența extinsă pe care Xiaomi o are la nivel de interconectare a dispozitivelor a dus la o mulțime de experiențe noi care au putut fi încorporate în ochelarii AR wireless. Dispozitivul poate reda o varietate de aplicații prin intermediul ecosistemului, datorită capabilităților de streaming ale aplicației Mi Share. Aplicații populare, precum TikTok și YouTube, pot optimiza suprafața de redare a ochelarilor, detaliu esențial pentru a-I transforma într-un ecran mare portabil. În plus, utilizatorii își pot personaliza spațiul vizual prin amplasarea aplicațiilor favorite în orice loc și pot ajusta dimensiunea interfeței prin gesturi spațiale, îmbunătățind astfel eficiența.

Având cea mai mare platformă smart home, Xiaomi a integrat realitatea augmentată pentru a le oferi o experiență unică utilizatorilor. Spre exemplu, Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition le vor permite acestora să „captureze” imaginea de pe ecranul unui televizor clasic și s-o transfere pe display-ul ochelarilor. În plus, Xiaomi a introdus și operațiuni folosite tot mai des pe alte dispozitive smart, iar prin intermediul ochelarilor o lampă inteligentă poate fi stinsă sau aprinsă prin gesturi spațiale. Nu lipsește nici experiența spațială audio, deoarece difuzoarele virtuale pot fi conectate cu unele reale.

Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition trebuie împerecheați cu un smartphone Xiaomi 13 sau orice alt device compatibil cu Snapdragon Spaces. Ochelarii sunt disponibili într-un design de culoarea titaniului și sunt adaptabili la trei dimensiuni ale feței și nasului. Utilizatorii care suferă de miopie pot folosi o lentilă atașabilă. În privința suportului, ochelarii sunt compatibili cu platformele Qualcomm Snapdragon Spaces, OpenXR și Microsoft MRTK. Xiaomi intenționează să colaboreze strâns cu dezvoltatorii de platforme pentru a accelera introducerea VR.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*