VTEX a fost încadrată în categoria „Vizionar” în Raportul Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce din 2020

VTEX a fost încadrată în categoria „Vizionar” în Raportul Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce din 2020

VTEX, prima și singura platformă din lume de comerț, marketplace și Order Management System (OMS) complet integrată, a urcat în clasamentul Gartner din 2020. Compania VTEX a fost plasată în raportul de anul acesta Gartner Magic Quadrant pentru Comerț Digital în rândul companiilor vizionare, adică anticipează corect direcția viitoare a produsului/ pieței/ industriei, având o înțelegere complexă asupra industriei în care activează și potențial pentru a produce schimbări de impact.

Raportul este unul dintre cele mai importante instrumente care ajută companiile să evalueze și să selecteze platformele digitale potrivite pentru afacerile lor și, conform acestuia, companiile lider care au nevoie de o platformă modulară, pe o arhitectură de tip multi tenant, cu soluții de comerț, marketplace și OMS complet integrate, ar trebui să ia în considerare VTEX.

„Faptul că Gartner a inclus VTEX în rândul companiilor vizionare este o recunoaștere a eforturilor noastre pentru îmbunătățirea industriei prin soluții de comerț electronic și marketplace moderne, flexibile și scalabile”, spune Cristi Movilă, Growth Leader pentru Europa Centrală și de Est la VTEX.  „Viziunea noastră este construită în jurul comerțului colaborativ și, pe măsură ce VTEX se extinde la nivel mondial, această valoare va continua să alimenteze modul în care ajutăm clienții B2B și B2C să crească”.

VTEX a câștigat clienți importanți în ultimul an, și-a îmbunătățit ofertele și a securizat investiția  de 140 milioane de dolari pentru a finanța extinderea în America de Nord, Europa și Asia, fiind astfel propulsată în categoria „Vizionar” cu trei puncte forte evidențiate de Gartner:

Funcționalitatea de comerț și marketplace

Tehnologia platformei de marketplace a VTEX este integrată cu platforma OMS și platforma de comerț. Conform raportului întocmit de Gartner, acest lucru reprezintă un diferențiator clar, deoarece lansarea unui marketplace necesită adesea o integrare tehnologică separată, care implică costuri suplimentare semnificative.

Funcționalitate extinsă

Platforma VTEX conține multiple caracteristici pentru administrarea end-to-end a unei afaceri de comerț digital, inclusiv cele de management al comenzilor și fulfillment. Tocmai acest lucru face ca platforma să fie potrivită pentru a răspunde nevoilor unui număr crescut de organizații complexe, precizează Gartner în raport.

Extensibilitate și modularitate

Cu o arhitectură modulară bazată pe microservicii, API-first, cloud native și headless, VTEX oferă clienților săi flexibilitatea de care aceștia au nevoie în dezvoltarea propriilor afaceri în orice condiții. În plus, la începutul acestui an, VTEX a lansat VTEX IO, o platformă de dezvoltare low-code, care permite utilizatorilor să personalizeze și să extindă capacitățile VTEX, crescând gradul de agilitate și accelerând inovarea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*