Vodafone România lansează, în sfârșit, VoLTE, WiFi Calling și eSIM pentru iPhone

Vodafone lansează eSIM. FOTO Vodafone
Vodafone lansează eSIM. FOTO Vodafone

Vodafone România a reușit să egaleze, într-un final, Orange. Două tehnologii așteptate de utilizatorii de iPhone au fost implementate recent.

Cum activezi VoLTE pe iPhone

Probleme cu semnalul la Vodafone? Compania te lasă de acum să activezi această funcție pe iPhone. Pașii sunt ușor de urmat.

VoLTE și WiFi Calling erau deja disponibile în România încă din septembrie 2019. Dar nu și pentru iPhone.

  1. Intri în aplicația Settings
  2. Mergi la Mobile Data
  3. Apeși pe Mobile Data Options – apoi pe Voice & Data.
  4. Selectezi din lista 4G, VoLTE On.

Vei vedea că apare o eroare: “This mobile network has not been certified by the network provider for VoLTE on iPhone. Battery life, calls, text messages, voicemail and mobile data may be affected”. Apeși OK și funcția se activează.

Pe site-ul Vodafone România iPhone nu apare ca device compatibil. Pentru moment, doar terminalele Samsung, Huawei, LG și Nokia sunt certificate.

Compania explică faptul că nu există un cost suplimentar pentru serviciul VoLTE, apelurile nu consumă din datele disponibile.

Cum folosești eSIM pe iPhone în rețeaua Vodafone România

Ai nevoie de un iPhone XR, iPhone XS sau mai nou. Pe site-ul Vodafone nu apare iPhone 11 Pro și Pro Max, deși și acestea au eSIM.

Pentru activarea eSIM trebuie să mergi într-un magazin Vodafone sau să suni la *222. Primești apoi un cod QR, îl scanezi și urmezi pașii de instalare.

La ce folosește eSIM?

În primul rând îți transformă iPhone-ul într-un telefon Dual-SIM. Poți pune în el un SIM normal și un eSIM și ai 2 rețele.

Din fericire, poți să ai și 2 rețele diferite pe același iPhone: Orange și Vodafone. Doar că ambele numere trebuie să fie la abonament, nu cartelă pre-paid.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*