VIDEO Cât de repede se mișcă iOS 10 pe iPhone-uri mai vechi

Cel mai bun exemplu este dat de cele două clipuri de mai jos. Un test pe iPhone 5 cu iOS 9.3.5 și 10.0.1 și aceleași versiuni de iOS pe iPhone 6s. E clar că iOS 10 merge acceptabil pe telefoanele cele mai vechi și se mișcă mai bine pe 6s.

Ideea este însă alta. După 24 ore de folosire de iOS pe iPhone 5s am ajuns la concluzia ca un telefon mai vechi de iPhone 5s (și chiar și iPhone SE) nu merită updatate la iOS 10. Nu pentru că sistemul de operare nu merge suficient de repede. Versiunea 10.0.1 e chiar OK, dar pentru că iOS 10 pare făcut pentru ecrane mai mari.

Cel mai bun exemplu este dat de notificări. Pe iOS 9 vezi toată notificarea în partea de sus a ecranului. Textul și icoana aplicației sunt mai adunate și nu e nevoie să deschizi notificarea sau aplicația care a produs-o pentru a vedea întregul mesaj.

O altă problemă este legată de faptul că Notifications Center nu se deschide direct cu Widgets, ci trebuie să faci swipe spre dreapta pentru asta. Eu sunt mai interesat de vreme, de exemplu, decât de notificări de email, IFTTT și alte servicii.

Fondul de culoare deschis al notificărilor nu mi se pare unul bun. Simt nevoia unui contrast mai mare, cu atât mai mult cu cât fontul e mai mic și mai subțire.

Mai sunt probleme și la felul în care sunt afișate “Favorites” din Phone.app, de exemplu. Înainte vedeam 9 contacte. Acum văd doar 7 și puțin în lista aia. În plus, iOS 10 nu aduce modificări majore, cu excepția celor din iMessages.

iOS 9.3.5 mi s-a părut că avea niște bug-uri pe iPhone 5s. Poate că se rezolvă cu un restore pe curat, poate că nu… Chiar și așa, după 24 ore de iOS 10, dacă aș avea de ales între el și iOS 9 aș merge pe varianta a doua.

Iată și testele de care spuneam, făcue de iAppleBytes:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Si mie mi se pare ca nu intra suficienta informatie pe ecran: nici pe 6S+, portrait … sunt mult prea distantate toate elementele, deja trebuie sa fac scroll down …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*