VELUX România: Ferestrele de mansardă cresc gradul de izolare termică a locuinței de până la 3 ori

Ferestre de mansardă Velux. FOTO Total PR

Potrivit VELUX România, unul dintre cei mai importanți producători de ferestre de mansardă, care comercializează produse și soluții pentru case inteligente, adăugarea ferestrelor de mansardă în proiecte de renovare sau înlocuirea acestora cu unele noi poate crește de până la 3 ori performanța de izolare termică a locuinței, de la 2,8 W/m2K la 1,1 W/m2K. Totodată, reprezentanții companiei sunt de părere că renovarea locuinței prin adăugarea ferestrelor de mansardă sau înlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi îmbunătățește atât nivelul de confort, contribuind inclusiv la reducerea amprentei de carbon la nivel global.

Ferestrele de mansardă, nealiniate la standardele actuale de performanță și realizate din materiale nesustenabile, generează automat pierderi de energie prin izolare slabă, respectiv scurgeri necontrolate de aer. Conform VELUX România, prin înlocuirea acestor ferestre cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, proprietarii de locuințe pot experimenta o serie de avantaje importante, de la un consum mai redus de energie, la mai mult confort sau acces la lumină naturală.

Cum obții un consum mai mic de energie

În contextul preocupărilor crescute cu privire la gradul de eficiență energetică al locuințelor, ferestrele de mansardă moderne, proiectate cu materiale izolante și tehnici de etanșare avansate, reprezintă soluția potrivită pentru un consum de energie sustenabil, tradus inclusiv în facturi mai mici. Potrivit reprezentanților VELUX România, ferestrele de mansardă contribuie semnificativ la reducerea pierderilor de căldură în sezonul rece și menținerea răcorii în lunile călduroase.

Un exemplu în acest sens sunt ferestrele de mansardă VELUX Standard Plus GLL/GLU, cu o valoare a coeficientului de transfer de căldură Uw = 1,0 W/m2K  (cu montaj încastrat, coeficientul poate fi de doar Uw = 0,94 W/m2K.) și cu capacitatea de a genera câștiguri solare pasive și de a îmbunătăți astfel bilanțul energetic al casei.

Mai mult confort, în toate anotimpurile

Ferestrele de mansardă izolate corespunzător ajută la menținerea unei temperaturi interioare constante, creând un mediu de viață mai confortabil pe tot parcursul anului, spun reprezentanții VELUX România.

În plus, izolarea fonică îmbunătățită  minimizează zgomotul exterior. O fereastră de mansardă VELUX cu geam cu 3 foi de sticlă este capabilă să reducă zgomotul din exterior, absorbția la diferite frecvențe fiind exprimată prin valoarea de atenuare a sunetului Rw = 35 dB.

Lumină naturală pe toată durata zilei

Ferestrele de mansardă de ultimă generație permit obținerea unor suprafețe vitrate mai mari, maximizează cantitatea de lumină naturală care intră în casă și reduce nevoia de iluminat în timpul zilei. Astfel, nu numai că se diminuează consumul de energie electrică, ci se îmbunătățește și bunăstarea generală și productivitatea locatarilor, prin stimularea vitaminei D.

Stil de viață mai sustenabil

Potrivit VELUX România, investițiile în ferestre de mansardă eficiente din punct de vedere energetic contribuie direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la combaterea schimbărilor climatice. Consumul mai mic de energie se traduce printr-o amprentă ecologică redusă, aliniindu-se la eforturile globale în direcția sustenabilității și a unui stil de viață eco-conștient.

Rulourile termoprotectoare sunt, de asemenea, elemente cheie ale eficienței energetice și ale confortului, deoarece protejează casa de razele directe ale soarelui. Rulourile exterioare parasolare VELUX, de exemplu, pot bloca lumina soarelui înainte ca aceasta să ajungă pe suprafața de sticlă a ferestrei de mansardă, ținând la distanță până la 93% din căldura soarelui.

Eficiența energetică este un factor cheie, inclusiv pentru potențialii cumpărători de locuințe, iar în perioada 02 aprilie – 28 mai, pentru a încuraja efortul de renovare energetică, VELUX România oferă clienților câte un rulou exterior parasolar la prețul de 10 lei, fără TVA.

Pentru a beneficia de ofertă, cei interesați trebuie să achiziționeze fereastre de mansardă din gama Standard sau Standard Plus, împreună cu pachetul de rame de etanșare cu BDX inclus, să se înregistreze, prin completarea formularului, pe velux.ro și să atașeze dovada achiziției până cel târziu 14 iunie. Facturile de achiziție trebuie să fie emise în perioada 2 aprilie – 28 mai 2024.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*