Urbee – prima aplicatie romaneasca din AppStore

interfata e simpla. poate prea simpla, dar importanta este functionalitatea ei si mai ales faptul ca e prima. asta daca nu stiti voi altele…

Mi se pare ciudata descrierea din AppStore:

“The application is in Romanian and acts as a webservice by getting fresh data via the web.

The event and the locations are mainly for Bucharest, Romania, and in the future it can be customized for any other city by importing event data from facebook, upcoming, meetup or Google calendar”.

Adica … cine sa o customizeze? developerul ii adauga functii noi sau eu pot sa folosesc deja functia aia de import a evenimentelor? Apoi, mai jos la Languages mi se spune: English. pai nu era “in romanian”?

un neajuns e faptul ca trebuie sa-ti faci cont la ei ca sa folosesti aplicatia. dar jucaria e gratuita, asa ca nu ai nimic de pierdut.

as vrea sa vad la versiunea 2.0:

– aplicatia sa fie integrata in calendar. daca se poate sa fie doar un plug-in in calendarul din iPhone. daca nu se poate… atunci alta interfata.

– vreau sa pot sa propun evenimente si altii sa le poata valida si vedea.

– alte orase by default. macar Constanta, Timisoara, Brasov, d-astea…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. daca te duci pe urbeemobile.com o sa vezi ca variantele de symbian sau de WM, care e deja la versiunea 3.1, iti permit sa importi evenimente din facebook, meetup etc si sa iti customizezi calendarul cum vrei tu. de asemenea, versiunile de symbian sau de WM sunt multilingual, poti sa alegi limba engleza sau franceza, pe langa romana.

  versiunea de iphone este inca la 1.0 si o sa aiba treptat aceleasi functinalitati ca si fratii lui. din pacate integrarea sau comunicarea cu calendarulnativ este insa imposibila pentru ca OEM-ul nu te lasa sa faci asta pe nici o versiune.

  hth

 2. Da … or incercat sa fie si ei primii care au lansat ceva din Romania … da … complet inutil imi pare mie aplicatia … Am incercat-o si … BLEAX … sunt acolo: Recomandari pt. fiecare zi si la descriere … bagate niste fraze de jenu’: “Pssst, ai auzit? Mama are un nou iubit … la Studio.” – da … si asta ma ajuta cu ce?

 3. @ dragos:

  pentru ca e un pas in plus pe care trebuie sa-l faci.

  dar voua la ce va foloseste sa aveti oameni care sa-si faca un cont? daca propunerea 2 este implementata, atunci se justifica. :)

 4. Mai exista o aplicatie romaneasca … cel putin din punct de vedere al dev-ului … care e chiar din brasov si este vorba despre un joc aeterius contact wars … scrisa de florin dumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*