Un DSLR la un preț decent cu care să faci poze și să filmezi bine (Cititorii au cuvântul)

DSLR

DSLRFolosesc un Nikon D3100 de care sunt mulțumit. Aparatul ăsta își face treaba bine și pe foto și pe video, dar are câteva mici chestii care mă împiedică să-mi fac job-ul și mai bine: ecranul nu este rabatabil (oare așa se numesc cele care se pot înclina sau întoarce?) și nu are input audio pentru un microfon sau lavalieră externă.

Așadar, am decis că e timpul să trec la un aparat mai avansat. Iată ce am nevoie:

1. Prețul să fie unul decent. Nu aș alege un second-hand decât dacă găsesc o ofertă prea bună. Nu țin însă să am un DSLR de ultimă generație. Poate să fie și un model de acum 2-3-4 ani care îndeplinește condițiile. Mi-ar plăcea să știu că găsesc ceva OK la 1800-2500 lei (kit, nu doar body). Prețul poate să ajungă la maxim 3000 lei, dacă discutăm despre niște super calități care vor face aparatul utilizabil pe termen lung.

2. Ecranul să poată fi înclinat, rotit, întors în așa fel încât să filmez/fotografiez din orice poziție.

3. Să existe Input Audio (Jack de 3.5) pentru un microfon extern, lavalieră sau microfon wireless

4. Să filmeze bine (auto-focus) și nu ar strica să filmeze 4K (dar asta chiar nu este deloc o condiție obligatorie)

5. Nu strică niște recomandări de accesorii opționale: un microfon wireless sau lavalieră, o lentilă suplimentară

Vrei să faci o recomandare? Lasă un comentariu cu numele și modelul aparatului, link către un magazin online unde ai văzut un preț bun în România sau afară.

Aștept și alte idei de specificații care merită băgate în seamă la un DSLR bun.

Apropo, vând Nikon D3100 kit 18-55mm în stare foarte bună, cu tot cu geantă specială și card SD.

UPDATE: Discuția s-a încins pe Facebook!

UPDATE 2: Am decis! Am cumpărat un Canon 700D. L-am găsit la un preț bun pe un site de care nu știam până acum (1849 lei în loc de 2300 lei prin alte magazine).

De ce l-am luat pe acesta? Decizia se bazează pe mai multe considerente: mi s-a recomandat un Canon 600D. Era în buget, dar atunci când am început să caut despre el, mi-am dat seama ca un Canon 700D îmi ofera avantaje de care chiar aveam nevoie. Atât față de 600D, cât și de un Nikon. Pot să enumăr: gps-ul, autofocus-ul care se face fără zgomot în timp ce înregistrezi video etc. Aparatul ajunge pe 4-5 mai și, pe cât posibil, voi reveni cu o părere detaliată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Pentru ce ai tu nevoie e ok d3100. Pune o lentilă mai buna si o sa vezi diferențe. În bugetul ala ai sticle bunicele. Ca upgrade ai putea merge pe un d7000 sau 7100 ca dx decent dar fără sticla buna nu faci nimic.

  2. Eu am un sony A6000 . Vine kit cu doua obiective 16-50 si 55-210 . Un card de 32GB (sau 64) si asta e tot ce o sa vrei in vacante. Daca nu gresesc il foloseste si nwradu pentru calatoriile lui (dar eu l-am cumparat inaintea lui pe cand era 4000RON kitul asta. Acum a scazut la 2.xxx RON pentru ca a aparut urmasul lui deja)

  3. @Dragos: bani de lentile nu am si nici nu as investi acum in asa ceva pentru ca nu simt nevoia. Cat despre carduri, am doua de 16GB si unul de 4GB. Sunt suficiente pentru nevoile mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*