Travel Planner anunță super avantaje pentru o vacanță la mare în Bulgaria în septembrie. Reduceri de peste 50% față de vârful de sezon

Litoralul bulgăresc. FOTO Travel Planner

Potrivit consultanților Travel Planner, litoralul bulgăresc este una dintre destinațiile de top alese de către turiștii români pentru vacanțele apropiate de casă, chiar și la început de toamnă, tocmai pentru că în septembrie, prețurile sunt oricum reduse cu circa 20-30% față de perioada vârfului de sezon, oferte la care se adaugă reduceri suplimentare de 20-30% și chiar și până la 40% în unele cazuri, care duce la un preț mai mic cu peste 50% față de vârful de sezon. Având în vedere situația în care ne aflăm, generată de inflație și de criza economică prin care trecem, este o perioadă ideală din toate punctele de vedere de petrecere a concediilor pentru cei afectați.

Temperaturile se păstrează plăcute, spre bucuria celor care nu suportă canicula, iar drumurile, punctele de trecere frontiera, parcările și în general hotelurile sunt mai aerisite.

Serviciile și condițiile bune, cazarea în regim all inclusive dominantă, atracțiile din zona de coastă, se alătură de asemenea argumentelor pro unei vacanțe în Bulgaria, mai ales în această perioadă cu reduceri considerabile.

Consultanții Travel Planner au realizat un studiu cu principalele avantaje de a vizita litoralul bulgăresc în septembrie:

Avantajul 1: Prețuri mai mici cu până la 40%

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc scad prețurile odată cu venirea extrasezonului, astfel că la hoteluri cu servicii bune și chiar foarte bune, diferențele chiar sunt sesizabile și tarifele devin mult mai avantajoase pentru cei care poate, din considerente financiare, nu au rezervat o vacanță în miez de vară.

Prețuri septembrie hoteluri litoral Bulgaria

Pentru a simula o serie de preturi la hotelurile vecinilor bulgari, la început de septembrie, am folosit platforma de rezervări travelplanner.ro și am ales perioadele 1 august – 5 august și 5 septembrie – 10 septembrie. De precizat este faptul că prețurile nu au caracter static, ele se pot modifica de la o zi la alta (în plus sau în minus), fiind simulate la data de 17.08.2022.

Prețurile sunt pentru 1 cameră dublă, 2 adulți, all inclusive sau ultra all inclusive, cu toate taxele incluse și sunt exprimate în euro.

Nume hotel Nr. stele Stațiune Aug Sept
HVD Reina del Mar 5 Obzor 1835 912
HVD Miramar 4 Obzor 1364 742
Melia Grand Hermitage 5 Nisipurile de Aur 1115 738
Sol Nessebar Palace 5 Nessebar 1151 691
Astoria 4 Nisipurile de Aur 1000 610
Melia Sunny Beach 4 Sunny Beach 1029 609
HVD Bor 4 Sunny Beach 1044 567
Kaliakra Mare 3 Albena 917 554
Sunrise Blue Magic 4 Obzor 856 544
HVD Viva 4 Nisipurile de Aur 950 537
Mura 3 Albena 776 531
Prestige Deluxe 4 Nisipurile de Aur 746 529
Berlin Golden Beach 4 Nisipurile de Aur 792 523
Nevis Resort & Aqua Park 4 Sunny Beach 609 502

După cum se poate observa în tabelul de mai sus, un hotel de referință precum HVD Reina del Mar, cotat cu 5 stele și considerat a fi unul dintre cele mai bune de pe întreg litoralul bulgăresc, are diferențe de preț chiar și de mai bine de 900 euro între cele două perioade, ceea ce înseamnă că economia pe care o poți face alegând o vacanță în Bulgaria în septembrie este de peste 50%.

Avantajul 2: Vremea, în continuare plăcută pe litoralul bulgăresc, și în septembrie

Mai ales în ceea ce privește stațiunile din sudul litoralului bulgăresc, grație poziționării geografice, sezonul cald se poate întinde pe o perioadă mai lungă, ceea ce înseamnă că în locuri precum Sunny Beach poți prinde vreme bună de plajă și la mijlocul lui septembrie și, în unele cazuri, chiar și către finalul acestei luni.

Temperaturi litoral Bulgaria, mai plăcute în septembrie

E important de precizat totuși că pentru mulți, temperaturile foarte ridicate din lunile iulie și august nu sunt percepute neapărat ca fiind un plus, mai ales dacă își fac vacanța alături de copii mici, alături de seniori sau dacă pur și simplu nu sunt prietenoși cu căldura sau fac parte din categoria persoanelor vulnerabile la temperaturi mari.

În acest sens, atmosfera mai respirabilă de la început de septembrie poate reprezenta un avantaj pentru cei care intenționează să-și rezerve o vacanță pe litoralul bulgăresc, căci este limpede că nu se vor înregistra temperaturi precum cele din miez de vară.

Avantajul 3: Plaje mai libere, mai multe locuri libere pe șezlonguri, indiferent de oră

Șezlongurile de pe plajă sau de la piscină nu se vor mai ocupa repede în număr atât de mare, pentru că, din nou, gradul de ocupare va fi unul mai scăzut, așadar astfel de neplăceri vor fi mai ușor de evitat. În paralel, în vârf de sezon, știm cu toții că există anumite situații sau locuri în care șezlongurile din primele rânduri se ocupă la primele ore ale dimineții, ceea ce e puțin probabil să se mai întâmple la început de toamnă.

Avantajul 4: Zona de restaurant de la hotel, mai liberă

Restaurantul hotelului nu va mai fi atât de aglomerat precum în lunile iulie și august, ceea ce înseamnă că indiferent de ora la care alegi să mergi, ai mai multe șanse să nu fii nevoit să aștepți la cozi pentru a-ți lua de mâncare.

Acest lucru reprezintă un alt avantaj, mai ales dacă mergi alături de copii. Un spațiu mai aerisit, posibilitatea de a te așeza oriunde vrei și faptul că poți merge la masă la orice oră dorești fără să prinzi aglomerație, chiar reprezintă plusuri pe parcursul unei vacanțe la all inclusive.

Avantajul 5: Locuri de parcare mai multe, nervi mai puțini

Parcarea de la hotel va fi mai liberă în septembrie și astfel se vor evita situațiile în care personalul hotelier te direcționează către o parcare învecinată sau situațiile în care stai să te învârți destul de mult pentru a găsi un loc de parcare la hotel.

Mai mult, ori de câte ori vei pleca să vizitezi atracții în împrejurimi cu mașina, ai liniștea că vei găsi parcarea la fel de aerisită când te întorci.

Avantajul 6: Obiective litoral Bulgaria, mai libere și vizitate într-o atmosferă plăcută

Pentru cei care doresc să îmbine relaxarea de la hotel cu vizitarea obiectivelor din zona stațiunii în care sunt cazați, astfel de experiențe vor fi mai plăcute atât timp cât soarele nu arde ca în mijlocul lunii iulie. Mai mult, aceste locuri nu vor mai fi atât de aglomerate.

Sunt multe atracții naturale în zona de coastă a vecinilor bulgari, precum Capul Kaliakra, Capul Emine, o mulțime de plaje sălbatice, stâncile de la Tyulenovo, Pădurea pietrificată, si, din proprie experiență, îți putem spune că e plăcut să le vezi într-o atmosferă mai puțin toridă.

Avantajul 7: Servicii hoteliere la aceleași standarde pe litoralul bulgăresc, și în extrasezon

Serviciile de la hotel sunt la fel de bune, poate chiar mai bune dacă ar fi să cântărim faptul că personalul nu mai este atât de solicitat ca în plin sezon.

Astfel, vei fi servit mai ușor, angajații vor putea găsi soluții la cererile tale mult mai rapid, tocmai pentru că gradul de ocupare a hotelului va fi unul mult mai scăzut.

Eventualele probleme justificate cu camera pot fi rezolvate mai ușor, recepția hotelului va avea posibilitatea să te ajute fie cu schimbarea acesteia sau cu remedierea situației, tocmai pentru că sunt șanse mai mari ca în unitatea hotelieră să fie mai multe camere libere.

Avantajul 8: Drumuri mai libere și timp de așteptare mai mic la vamă către litoralul bulgăresc, în septembrie

Drumul până la destinația ta de vacanță are șanse să fie mult mai liber decât în plin sezon, căci fluxul de turiști este categoric mai mic. Punctele de trecere frontieră vor fi, de asemenea, mai puțin aglomerate, iar timpul de așteptare în vamă se poate reduce considerabil.

În loc de concluzie

Dacă te numeri printre cei care vor să evite soarele puternic și temperaturile prea ridicate, printre cei care vor să viziteze obiective și atracții într-un cadru cât mai degajat, printre cei care detestă să stea la cozi în trafic sau printre cei care vor să meargă alături de copiii mici într-un hotel cât mai liber și totodată apropiat de casă, e posibil să faci alegerea potrivită îndreptându-te către litoralul vecinilor bulgari la început de toamnă.

Nu uita că prețurile la cazare pe litoralul bulgăresc scad simțitor în septembrie. Chiar dacă tarifele sunt oricum reduse cu 20%-30% față de mijlocul verii, acestora li se aplică și reduceri suplimentare de 20%-30% și uneori chiar și de 40%, care duce la un preț mai mic cu peste 50% față de vârful de sezon, ceea ce înseamnă că o vacanță aici poate fi cu adevărat avantajoasă din punct de vedere al bugetului alocat.

Un aspect inedit pentru cei care cumpără pachete turistice pentru luna septembrie: campania ”500 de nopți gratuite”

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc sunt dispuși să se promoveze către piața românească și în extrasezon, împreună cu Travel Planner.

”Luna septembrie vine cu noi surprize de la Travel Planner. Turiștii care își rezervă vacanța pentru septembrie își pot prelungi gratuit sejurul cu încă o noapte. Travel Planner oferă 500 de nopți gratuite  care vor fi extrase la tombolă pentru toți cei care își rezervă o vacanță de minimum 3 nopți pentru anumite hoteluri din oferta agenției. De această promoție, în valoare de peste 30.000 de euro, vor beneficia și se vor bucura 500 de turiști. Aceasta constituie, până la ora actuală, cea mai amplă campanie cu beneficii importante pentru turiștii români. Ni se pare o cifră impresionantă și un efort deosebit din partea hotelierilor din Bulgaria, care acordă o atenție deosebită pieței românești”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*