Tranzacție pe piața spațiilor de birouri: HP Inc. extinde parteneriatul cu Genesis Property în YUNITY Park pentru încă 5 ani, consolidându-și prezența pe piața românească de 24 de ani

Liviu Tudor. FOTO Goya PR

Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, și HP Inc. România au semnat prelungirea cu încă 5 ani a contractului de închiriere pentru cei 7.000 de metri pătrați de spații de birouri din YUNITY Park, cel mai inovator campus de birouri de pe plan local. HP Inc. România va ajunge astfel la 24 de ani de prezență în YUNITY Park, oferind angajaților spații de lucru și facilități unice pentru viața la birou și timpul liber, aliniate tendințelor de astăzi și din viitor.

„HP Inc. a ales YUNITY Park pentru următorii 5 ani, consolidând astfel parteneriatul nostru de peste 20 de ani și misiunea comună de a oferi un mediu de lucru în pas cu tendințele viitorului pe piața muncii. Continua noastră dedicare pentru dezvoltarea campusurilor de birouri pune accent pe nevoile oamenilor, atât în sfera profesională, cât și în cea personală, contribuind astfel la crearea unui echilibru ideal între productivitate, colaborare și bunăstare. YUNITY Park se diferențiază prin caracterul său de comunitate inovatoare și sustenabilă, iar spațiile și serviciile noastre sunt recunoscute pentru capacitatea de a atrage, inspira și menține talente, reflectând angajamentul nostru constant față de excelență și inovație”, a spus Liviu Tudor, președintele Genesis Property.

Pe lângă spațiile de birouri ultramoderne, cu standarde înalte de sustenabilitate, campusul YUNITY Park se remarcă prin spațiul public special construit, cu o arhitectură fluidă și design biofilic, oferind o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, ce contribuie la absorbția a peste 5 tone de CO₂ anual, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru relaxare, întâlniri și evenimente.

„La HP Inc. România ne dorim să oferim echipelor noastre un mediu de lucru productiv și echilibrat, adaptat tendințelor. Suntem încântați să continuăm colaborarea noastră solidă cu Genesis Property, împărtășind o viziune care a redefinit YUNITY Park în ultimul an ca un element revigorant în peisajul spațiilor de birouri din România”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director, HP Inc. România.

În 2024, YUNITY Park se pregătește să intre în ultima etapă a dezvoltării sale. Acest progres vine după ce, la sfârșitul anului trecut, Genesis Property a anunțat finalizarea celei de-a doua faze a proiectului, marcând o investiție semnificativă de 20 de milioane de euro în spații și facilități de excepție, cât și în sustenabilitatea campusului. Printre inovațiile implementate de companie se numără un bazin pentru retenția apelor pluviale, destinat irigării întregului spațiu verde al parcului, sisteme de iluminat nocturn inteligente și eficiente din punct de vedere energetic, bazate pe tehnologia LED, și o rețea impresionantă de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișurile clădirilor din campus.

Tranzacția face parte dintr-o serie de acorduri de închiriere pentru spații de birouri în cadrul campusurilor de afaceri YUNITY Park și West Gate Business District, care fac parte din portofoliul

Genesis Property. În ultimele 12 luni, companii de renume precum Garanti BBVA, Siemens și Ericsson și-au reînnoit angajamentele, ducând suprafața totală închiriată de Genesis Property la un total de peste 25.000 de metri pătrați.

În 2023 Genesis Property a primit din partea Science Based Targets initiative (SBTi) aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de CO₂ pe termen scurt, până în 2030. Compania își propune să reducă emisiile din Domeniile 1 și 2 cu cel puțin 46% față de nivelurile din 2019, ca parte a eforturilor de îndeplinire a obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris. Aceste măsuri sunt menite să contribuie la limitarea încălzirii globale la 1,5°C față de nivelurile pre-industriale până în 2050. De asemenea, Genesis Property se angajează să măsoare și să reducă emisiile din Domeniul 3, având în vedere obținerea validării țintei Net Zero de reducere a emisiilor de CO₂ pe termen lung.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*