TransferGo a lansat ”ABCDiaspora”: prima resursă didactică despre România, destinată copiilor români care locuiesc în străinătate

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani, a lansat ”ABCDiaspora”, prima resursa didactică în format digital, despre identitatea, cultura și tradițiile românești, pentru copiii din diaspora.

”ABCDiaspora” este un proiect al companiei TransferGo, realizat în colaborare cu cadrele didactice ale Asociației Inițiativă în Educație, și include fișe de lucru special concepute pentru copiii preșcolari cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani. Fișele abordează teme precum drapelul românesc, harta României, costumul popular, Ziua Națională a României sau tradiții și meșteșuguri.

Colecția ”ABCDiaspora” a fost realizată în format digital și poate fi descărcată gratuit, de oriunde din lume și de pe orice dispozitiv mobil sau computer, accesând adresa: https://try.transfergo.com/abcdiaspora/.

”Românii din diaspora sunt încă legați de țara mamă, dovada fiind și transferurile online de bani pe care le fac constant către cei dragi care au rămas acasă și, bineînțeles, dragostea de România pe care se străduiesc să le-o transmită copiilor lor. TransferGo vine în întampinarea nevoilor și dorințelor acestora atât prin transferuri online de bani simple, sigure și rapide, cât și prin proiecte relevante, astfel că era natural să găsim, și de această dată, o abordare utilă pentru românii din străinătate care vor să își învete copiii să își prețuiască originile. Așa a apărut ABCDiaspora, prima resursă didactică digitală despre România destinată copiilor care locuiesc în altă țară, un proiect în care am investit mult suflet și pe care sperăm că părinții români de peste hotare îl vor aprecia.”, declară Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.

În diaspora s-au născut peste 630.0000 copii cu cel puțin unul dintre părinți român, până 2019, potrivit estimărilor OECD – iar, acestei statistici, i se adaugă alte câteva sute de mii de copii născuți în România, dar care au emigrat ulterior, împreună cu părinții lor.

Pentru toți acești copii români, în special pentru preșcolari, limba maternă, precum și noțiuni de bază despre identitatea națională, cultura și tradițiile românești, reprezintă de multe ori o necunoscută, cu atât mai mult cu cât există puține școli românești în noile țări de interes pentru imigranții români, precum Marea Britanie sau Țările Nordice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*