Top 5 beneficii ale soluțiilor smart de parcare

Sisteme automate de parcare. FOTO Fabrica de PR

Orașele cu trafic sufocant și locuri de parcare insuficiente constituie o experiență neplăcută, cu care se confruntă, într-o măsură mai mică sau mai mare, locuitorii metropolelor europene și ale celor din Statele Unite. Cercetări de ultimă oră arată că spațiile de parcare reprezintă unul dintre activele de importanță aproape strategică, mai ales dacă se folosesc soluții smart de parcare. De la reducerea emisiilor de dioxid de carbon la economie de timp și bani, fără a omite nervii pe care șoferii și-i fac în trafic, soluțiile automate de parcare sunt considerate de tot mai multe persoane – de la edili și oameni de afaceri, la simpli participanți la trafic – o modalitate eficientă de a face primii pași spre orașe cu adevărat smart. În România, Parkomatic, sistemul integrat automat de management al parcării dezvoltat de KADRA, lider în domeniu, este deja soluția aleasă de operatori importanți din turism, mari spații comerciale, mall-uri, instituții sanitare și economice.

Sistemele automate de parcare sunt soluții eficiente pentru a economisi timp și bani

Traficul sufocant și irosirea zilnică a zeci de minute în căutarea unui loc de parcare scad calitatea vieții în marile orașe europene și cele de peste Ocean. Mai mult, au un impact negativ și asupra mediului. Un studiu realizat de INRIX („The Impact of Parking Pain in the US, UK and Germany”) concluzionează că în Europa șoferii pierd în medie între 60 și 90 de ore pe an în căutarea unui loc de parcare, în timp ce în Statele Unite numărul acestora se ridică la 107 ore/an. Cercetările arată că o singură mașină care se tot învârte căutând loc de parcare emite aproximativ 1.3 kg dioxid de carbon. De fapt, 30% dintre emisiile totale de dioxid de carbon sunt cauzate de trafic. Printr-o organizare a parcărilor publice sau private cu ajutorul  sistemelor automate de management, fluxurile sunt optimizate. Un sistem automat de parcare scutește șoferii de stres, benzină consumată inutil și reduce poluarea.

Sistemele de parcare automate sunt o afacere profitabilă, cu recuperarea rapidă a investiției inițiale!

Implementarea unui sistem automatizat de parcare aduce nu doar beneficiile protejării mediului și confort suplimentar pentru șoferi, ci reprezintă și o idee de afacere foarte profitabilă. „Avem parteneri cărora le-am furnizat sisteme automate de parcare Parkomatic cu ajutorul cărora au încasări garantate de peste 100.000 de euro”, spune Octavian Fanea, CEO KADRA. „Cele mai profitabile parcări sunt cele din zone turistice importante, unde se pot câștiga câteva sute de mii de euro într-un sezon, iar investiția se recuperează în 3 până la 6 luni”.

Implementarea parcărilor automate reduce volumul traficului în orașe cu 30%

Studiile arată că aproximativ 30% din traficul urban este generat de căutarea unui loc de parcare. Soluțiile smart de parcare permit municipalităților să managerieze mai eficient și să reducă timpul pe care șoferii îl petrec în trafic căutând un loc unde să parcheze. Folosirea unor soluții avansate tehnologic (dotarea cu bariere rapide, terminale intrare/ieșire cu tehnologii moderne, automate de plată cu multiple opțiuni de achitare a taxelor de staționare, sisteme de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR etc) cum sunt cele din portofoliul Parkomatic fluidizează traficul și reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea uneia dintre marile probleme din orașe.

Automatizarea parcărilor înseamnă funcționare cu costuri reduse!

Introducerea soluțiilor smart de parcare aduce beneficiul funcționării și asigurării mentenanței cu costuri minime.

„Automatizarea introduce un control precis asupra parcării și reduce semnificativ costurile de funcționare și întreținere a sistemelor. KADRA oferă soluții pentru orice tip de parcare și orice buget, iar sistemele din portofoliu nu au nevoie de mai mult de două intervenții pe an. Suntem singurul furnizor din România care se poate lăuda că are funcționale toate cele peste 100 de sisteme automate de parcare livrate de-a lungul timpului”, precizează Octavian Fanea.

Dezvoltarea unui oraș smart începe cu implementarea unui sistem de parcare smart!

O cercetare realizată de Deutscher Bundestag indică faptul că prin folosirea soluțiilor smart de parcare poate fi evitată generarea a 900.000 tone emisii de dioxid de carbon doar în Germania. Pentru a exemplifica mai concret eficiența unei astfel de soluții, autorii studiului precizează că un rezultat similar s-ar putea obține doar dacă s-ar suspenda jumătate din cursele aeriene interne din Germania. Considerate astăzi investiții aproape strategice, sistemele de parcare smart sunt baza dezvoltării orașelor viitorului.

Cu o experiență pe piață de 29 de ani, KADRA a dezvoltat împreună cu producatori europeni de prestigiu sistemul Parkomatic, lider în managementul parcărilor automate pe piața din România. Totodată, este prima companie din România care a furnizat sisteme de management al parcării echipate cu terminale cu posibilitate de plată contactless, atât cu cardul bancar, cât și cu smartphone-ul. Divizia de Smart Mobility a companiei 100% românești a dezvoltat și aplicația GoPark, care oferă beneficii și confort atât șoferilor, cât și administratorilor parcărilor.

Între 9 și 11 iunie, KADRA va prezenta soluțiile sale performante de management automat al parcarilor la „Carpathian Mountain Fair”. Compania românească oferă sisteme de management automat al parcarilor, inovative și fiabile, parcometre stradale, stații de încărcare a vehiculelor electrice, sisteme de recunoastere a numerelor de înmatriculare adaptate oricărui tip de necesități, dar și servicii post-vânzare permanente și finanțare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*