Ți se pare că un iPhone SE costă mult? Dar de rotițele pentru Mac Pro ce spui?

Rotițe pentru Mac Pro. FOTO Apple
Rotițe pentru Mac Pro. FOTO Apple

Apple a scos, în sfârșit, la vânzare unul dintre cele mai controversate produse ale lor: rotițe pentru Mac Pro. Controversate nu sunt din cauza felului în care arată sau funcâionează produsul în sine, ci din cauza prețului.

Da, rotițele pentru Mac Pro costă 700 dolari. În România vor ajunge la aproximativ 4100 lei. Pentru un set de 4 rotițe. Un iPhone SE (model 2020) costă aproximativ 2300 lei în România.

Ce le face pe ele să fie așa de scumpe? Greu de spus. Nici măcar nu au logo-ul Apple pe ele. E nevoie să mai zic că le poți folosi doar cu un Mac Pro – computer care costă de la 31500 lei în sus?

Partea mai interesantă este legată de faptul că un Mac Pro vine cu 4 piciorușe fixe. Cine configurează computerul să vină cu piciorușe poate să alegă roțile pentru 400 dolari în plus. Dar dacă vrei să cumperi doar roțile, atunci prețul lor este de 700 dolari.

Cele 4 rotițe sunt făcute din oțel inoxidabil și cuciuc și vin cu un inbus. Pentru montarea lor ai nevoie însă și de scule suplimentare (care nu sunt incluse în pachet / preț).

Trebuie spus că aceste rotițe nu îți fac noul Mac Pro să fie mai rapid. Decât dacă discutăm de rapiditate în mișcarea lui pe un covor…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*