Thor este eroul tău preferat? Iată care sunt filmele pe care nu trebuie să le ratezi!

Thor

Personaj de legendă, Thor este un supererou bazat pe personajul cu același nume creat de Marvel Comics. În lumea cinematografiei, primul film în care Thor este protagonist este producția de acțiune cu supereroi din 2011.

Filmul intitulat chiar Thor este produs de Marvel Studios și distribuit de Paramount Pictures, regizat de Kenneth Branagh, după un scenariu de Ashley Edward Miller, Zack Stentz și Don Payne. În rolurile principale îi regăsim pe Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Rene Russo și Anthony Hopkins.

The Avengers  

Fanii lui Thor nu trebuie să rateze filmul Răzbunătorii (The Avengers), cu faimoși supereroi americani. Filmul lansat în 2012 este primul din franciza Răzbunătorii și al șaselea din Marvel Cinematic Universe. Omul de Fier, Căpitanul America sau Hulk sunt prezenți în această producție de cinema. Thor apare abia după aproximativ 40 de minute, dar într-un mod în care dovedește că echipa avea cu adevărat nevoie de el.

Thor: Întunericul  

Chris Hemsworth și Natalie Portman joacă în rolurile principale în filmul Thor: Întunericul, al doilea din trilogia Thor. Unii nu îl consideră a fi printre cele mai bune producții Marvel, însă cei dornici să descopere complet universul Thor ar putea include și acest film lansat în 2013 pe lista de urmărit.

Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron

Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Evans și Elizabeth Olsen sunt actorii ce întruchipează personajele principale în acest film cu supereroi. La începutul filmului, există unul dintre cele mai grozave momente ale lui Thor – când colegii săi Răzbunătorii încearcă să ridice ciocanul care nu poate fi ridicat.

Alte filme cu Thor din ultimii ani

În 2017 s-a lansat Thor: Ragnarok, iar un an mai târziu publicul a putut să vizioneze noua producție de cinema Răzbunătorii: Războiul Infinitului, cu poate cea mai bună versiune a personajului Thor. În anul 2019 a apărut Răzbunătorii: Sfârșitul jocului, care ne aduce un Thor într-o lumină neașteptată – învins, deprimat, departe de puterea sa obișnuită.

Seriale cu supereroi de la Marvel

În 2021 au apărut două seriale cu supereroi din universul Marvel: Loki și What If…? – în acesta din urmă, Thor are o prezență foarte puternică, cu scene pline de umor. Episodul 7 al seriei se numește What If … Thor Were an Only Child? și include o scenă de luptă între Thor și Captain Marvel.

Thor: Love and Thunder 2022

Thor: Love and Thunder este continuarea lui Thor: Ragnarok și al 29-lea film din universul cinematografic Marvel. Lansat în iulie 2022, filmul îl transformă încă o dată pe Zeul Tunetului într-o figură în mare măsură comică. Natalie Portman revine în distribuție ca versiunea The Mighty Thor a lui Jane Foster, iar Christian Bale interpretează un răufăcător terifiant pe nume Gorr the God Butcher. Filmul se bazează în special pe benzile desenate Thor ale scriitorului Jason Aaron.

Thor, un personaj prezent și în jocuri foarte populare

Thor: God of Thunder este un joc video de acțiune hack and slash, dezvoltat de Liquid Entertainment pentru console PlayStation, Xbox și Nintendo. Personajul Thor a fost împrumutat până și în celebrul joc Fortnite. Articolele disponibile în magazinul Fortnite includ costume complete pentru personajele Thor Odinson și The Mighty Thor, arme Mjolnir și Stormbreaker, pelerina lui Thor și un ecran de încărcare cu tematică Thor.

Desigur, Thor a aprins și imaginația producătorilor de sloturi video. Astfel, pasionații de păcănele online pot descoperi jocuri precum Thor’s Lightning sau Thor: Hammer Time, care îi transpun pe utilizatori într-un univers demn de lumea cu supereroi. Cel mai cunoscut joc de acest gen în România este slotul Power of Thor Megaways de la Pragmatic Play, care poate fi jucat gratuit sau pe mize reale în cele mai bune cazinouri online licențiate în România.

Alți supereroi cel puțin la fel de populari precum Thor sunt Spider-Man, Batman, Superman, Captain America, Hulk, Wonder Woman și, nu în ultimul rând Iron Man. Cei menționați sunt prezenți într-o mulțime de filme și jocuri video, mai toate fiind foarte bine primite de public.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*