TBI Bank a decis să reinvestească întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

Petr Baron

TBI Bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane de euro.
Profitul tbi pentru primele șase luni ale anului 2023 a fost deja capitalizat în urma unei aprobări obținute de la Banca Națională a Bulgariei la sfârșitul anului 2023. Acum, acționarii tbi bank au decis, de asemenea, să reinvestească și profitul din a doua
jumătate a anului 2023, pentru a susține creșterea viitoare.
Tbi a raportat rezultate financiare record în 2023, cu un avans al profitului net de 17% și o creștere impresionantă de aproape 40% a activelor totale – cea mai mare dintre toate băncile de pe piața bulgară. În 2023, tbi bank a deservit cererile a 1,6 milioane de clienți
unici (de două ori mai mult decât în 2022) în cele trei piețe principale ale sale – Bulgaria, România și Grecia, acordând aproximativ 750 000 de credite în valoare de aproape 1 miliard euro (creștere anuală de 30%).

Suntem bucuroși să vedem angajamentul ferm al acționarilor noștri față de creșterea
viitoare a afacerii noastre. Prin capitalizarea profitului nostru din 2023, oferim o bază
stabilă pentru a încuraja extinderea noastră pe piețele pe care activăm. Vom continua să
investim în îmbunătățirea constantă a produselor și serviciilor noastre pentru a face
viața clienților noștri mai ușoară”, spune Petr Baron, CEO, tbi fs.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*