TAROM țintește un nou record pentru cel mai eficient zbor mediu-curier, parte a competiției ”SkyTeam Sustainable Flight Challenge”

Tarom introduce noi curse interne către Constanța
Aeronavă TAROM

Compania TAROM participă, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianța SkyTeam. Reprezentanții companiei declară că TAROM țintește să autodepășească recordul stabilit anul trecut pentru cea mai eficientă cursă mediu-curier.

Cursa București-Madrid-București de ieri, 22 mai, a fost dedicată de TAROM protejării și conservării Deltei Dunării, având în vedere că zborul are loc chiar de Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică.

”Un consum eficient este cheia sustenabilității în aviație. Provocarea noastră este să eficientizăm și să inovăm o cursă mediu-curier prin acțiuni, unele simple, altele complexe care, adunate, să genereze un efect pozitiv asupra mediului. Recordul stabilit de TAROM acum un an se datorează profesioniștilor noștri, din toate departamentele, care au demonstrat că se poate să efectuezi o cursă în condiții maxime de eficiență, siguranță dar și cu emisii reduse de CO2 în atmosferă. Ne propunem să repetăm performanța și anul acesta”, a declarat Dragoș Preda, manager eficientizare consum combustibil, în cadrul TAROM.

Provocarea SkyTeam Sustainable Flight Challenge adună 22 dintre cele mai importante companii de transport aerian din lume în jurul scopului de a demonstra, într-un mod inovativ, că impactul ecologic al întregii industrii de transport aerian poate fi redus, iar astfel întreaga industrie își poate optimiza activitatea operațională pentru a reduce la minim amprenta pe care o lasă asupra mediului. Printre altele, provocarea se concentrează pe diminuarea consumului de combustibil și în consecință a emisiilor de carbon în atmosferă.

Cursa sustenabilă TAROM București-Madrid-Otopeni, operată cu o aeronavă Boeing 737-800, a însemnat o economie la combustibil de aproximativ 800 de kg. În esență, economia de combustibil atrage după sine o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone.

TAROM a fost desemnată câștigător la trei categorii distincte în ediția anterioară a competiției. „Compania aeriană cu cele mai scăzute emisii de CO2 pe distanță medie”, „Compania aeriană cu cel mai bun management al deșeurilor” și „Compania aeriană cu cea mai bună implicare a angajaților” în Provocarea Zborului Sustenabil.

Anul acesta, compania a cerut sprijinul pasagerilor pentru a eficientiza la maxim zborul sustenabil. Prin mesaje tip ”push notification” pasagerii au fost anunțați că vor zbura pe o cursă sustenabilă și au fost rugați să își verifice cu atenție bagajele pentru a se încadra în limitele de greutate și, dacă este posibil, să lase acasă orice obiect de care nu ar avea nevoie în călătorie.

Prin acest tip de comunicare, deschisă și directă cu pasagerii, compania țintește să crească gradul de conștientizare publică asupra faptului că orice kg în minus la bagaje are un impact pozitiv asupra mediului.

Provocarea Zborului Sustenabil, organizată de SkyTeam continuă. TAROM va participa cu încă un zbor cheie la competiție, de data aceasta pe distanță scurt-curier București – Budapesta și retur în data de 28 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*