Supraveghere completă chiar și în condiții dificile cu soluțiile de la ELKO Romania

Supraveghere completă chiar și în condiții dificile cu soluțiile de la ELKO Romania

Camerele IP oferite de producătorului suedez Axis Communications au putere de procesare sporită și caracteristici de înaltă performanță care le face capabile să colaboreze pentru a oferi o soluție puternică de supraveghere. Una dintre camerele care înglobează astfel de caracteristici avansate este AXIS Q6315-LE.

Proiectată pentru a fi utilizată în proiecte cu grad înalt de importanță, cum ar fi supravegherea spațiilor publice din interiorul localităților, această cameră tip PTZ (pan, tilt and zoom) oferă rezoluție HD 1080p, zoom optic de 31x, sistem de iluminare IR și funcție de vedere pe timp de zi/noapte pentru a capta imagini detaliate la distanță în orice moment al zilei.

Urmărirea și identificarea sigură a obiectelor

Echipată cu tehnologia Autotracking 2, Q6315-LE poate detecta un obiect pe măsură ce acesta se mișcă în câmpul său vizual, poate mări imaginea și îl poate urmări într-o zonă definită. Acest lucru este îmbunătățit și mai mult de AXIS Object Analytics (AOA), care este capabil să clasifice oamenii și vehiculele, permițând utilizatorilor să configureze mai multe scenarii personalizate simultan. Datorită capabilităților de procesare machine-learning și a aplicației menționate AOA se pot filtra alarmele false, îmbunătățind astfel eficiența și acuratețea supravegherii.

Folosind foarte bine funcționalitatea PTZ a camerei, Autotracking 2 și AXIS Object Analytics sunt ideale pentru situațiile în care activitățile suspecte trebuie identificate și monitorizate rapid. Zone precum centrele orașelor, parcuri de distracție și alte locații supuse traficului intens ar beneficia foarte mult de această funcție, ajutând operatorii să supravegheze îndeaproape zonele de interes și să implementeze din timp acțiuni de răspuns la declanșarea unor evenimente.

Imagini clare în condiții solicitante

Tehnologia Sharpdome de la Axis și focalizarea laser sunt un alt set de caracteristici inovatoare ale camerei Q6315-LE. Sharpdome permite rotirea continuă la 360° a întregii structuri a domului, oferind imagini de calitate optimă în toate pozițiile de pan și înclinare. În plus, pe plan vertical echipamentul este capabil să ofere imagini de până la 20 de grade deasupra liniei orizontului, fiind în acest fel utilă pentru monitorizarea acoperișurilor clădirilor.

Sharpdome încorporează, de asemenea, funcționalitatea AXIS Speed ​​Dry pentru a vibra domul la o viteză mare, scuturând picăturile de apă și îmbunătățind claritatea imaginilor în condiții de umiditate. Focalizarea cu laser îmbunătățește, de asemenea, captarea imaginii prin utilizarea unui laser încorporat pentru a măsura distanța dintre cameră și obiectul urmărit, pentru a permite camerei să focalizeze mult mai rapid și mai precis, rezultând imagini clare în orice moment.

Aceste tehnologii permit camerei să funcționeze în condiții mai dificile în care camera trebuie să urmărească dinamic un obiect chiar dacă vremea este nefavorabilă, păstrând în același timp o imagine clară. Aplicații în zone precum porturile maritime ar beneficia de focalizarea precisă și de sistemul de măsurare laser din cauza condițiilor extreme și a probabilității ca obiectele să se miște constant în zona de vizualizare.

Vizualizări la distanță lungă în condiții de lumină scăzută

Camera dispune de LED-uri IR de mare putere integrate, cu o rază de acțiune impresionantă de până la 300 m. Pe lângă aceasta, camera include tehnologia OptimisedIR de la Axis, care ajustează intensitatea LED-ului IR pe măsură ce camera mărește sau micșorează imaginea, asigurându-se că întreaga zonă de vizualizare este iluminată suficient. Această caracteristică este utilă în special în zonele mari predispuse la iluminare slabă sau care necesită monitorizare pe timp de noapte, cum ar fi depozitele deschise. OptimisedIR permite obținerea unei imagini clare, chiar și atunci când iluminarea este insuficientă sau o zonă complet întunericată.

Securitate optimizată a rețelei

Unul dintre punctele forte ale AXIS Q6315-LE îl reprezintă caracteristicile sale de securitate cibernetică. Camera include o varietate de caracteristici de securitate care ajută la menținerea dispozitivului protejat împotriva încălcării confidențialității și tentativelor de sabotaj. Doar software-ul și actualizările autorizate sunt acceptate în sistem, blocând accesul pentru un potențial firmware rău intenționat.

Funcționalitatea Secure Boot acționează ca un gatekeeper, blocând orice secvență neautorizată pentru a permite camerei să se inițializeze fără probleme și în siguranță. Această caracteristică permite, de asemenea, utilizatorilor să restabilească camera la starea implicită din fabrică, asigurându-se că nu există programe malware stocate pe dispozitiv.

În plus, în vedere protejării cheilor criptografice pe echipamente, Q6315-LE integrează un model TPM2.0 certificat FISP 140-2.

În zilele noastre, securitatea cibernetică a devenit o prioritate pentru utilizatori atunci când selectează noi dispozitive pentru a le integra în sistemele lor de securitate a rețelei. Caracteristicile avansate de securitate incluse în această cameră PTZ oferă utilizatorilor siguranță, știind că echipamentul permite protecția împotriva amenințărilor de securitate și a programelor malware care le-ar putea penetra rețeaua și ar putea compromite informații importante.

Pentru a aduce mereu valoare echipamentelor, lista aplicațiilor care rulează direct din camere poate fi extinsă folosind flexibilitatea oferită de AXIS Camera Application Platform (ACAP). ACAP este o platformă deschisă, care permite partenerilor Axis să dezvolte noi aplicații ce pot fi descărcate și instalate pe camerele de rețea. Modelul AXIS Q6315-LE poate fi montat împreună cu AXIS Q6100-E pentru a extinde nivelul de acoperire până la 23.000 mp și pentru a asigura operatorului un nivel mare de acoperire prin intermediul unui singur ansamblu video. Funcționalitatea one click PTZ oferă operatorului posibilitatea selecției din câmpul vizual oferit de Q6100-E a unei zone de interes pe care Q6315-LE o va putea reda la nivel de zoom relevant pentru a obține toate detaliile relevante. În plus, deoarece această cameră utilizează aceeași consolă, aceeași sursă de alimentare și același cablu de rețea ca și modelul AXIS Q6100-E, costurile sunt optimizate ca pentru instalarea unui singur echipament.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*