SuperTeach, programul dedicat transformării de mentalități în educație, lansează prima conferință online pentru profesori cu acces gratuit

Conferința Superteach trece în online. FOTO SuperTeach

SuperTeach, programul dedicat transformării de mentalități în educație, a anunțat lansarea primei conferințe online pentru profesorii din România, care va avea loc sâmbătă, 9 mai, între orele 9.30 – 17.00, pe o platformă dedicată. Conferința va fi gratuită.

Plecând de la tema ”Ce pot face pentru mine și cum îi pot ajuta pe ceilalți?”, în cadrul conferinței online vor fi abordate subiecte de actualitate pentru cadrele didactice, respectiv: modalitățile prin care își pot menține starea de bine în contextul schimbărilor rapide din ultima perioadă, metodele cu ajutorul cărora își pot maximiza impactul prin educația online, dar și modurile prin care cadrele didactice pot măsura rezultatele obținute.

Printre speakerii invitați se numără Andy Szekely – coach și trainer în dezvoltare personală, Robert Brindley – consultant în leadership educațional, dar și alți specialiști care prin inițiativele lor, transformă sistemul educațional românesc.

”Ritmul rapid al schimbărilor din ultima perioadă ne-a făcut să înțelegem că nu vom putea reveni curând la acea stare de <> pe care ne-o dorim, respectiv realizarea conferințelor în marile orașe ale țării. Mutarea în mediul online a venit ca o soluție naturală, pentru că vrem să fim în continuare alături de cadrele didactice din România și să le oferim sprijinul de care au nevoie. De asemenea, am luat în considerare și marele avantaj din acest context: pentru prima dată, SuperTeach se va putea adresa simultan profesorilor din întreaga țară”, a spus Felix Tătaru, Președinte GMP Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Evenimentul online va avea atât un interval dedicat discursurilor – de la 09.30 la 14.00 – cât și o secțiune rezervată atelierelor, în intervalul 15.30 – 17.00. În cadrul atelierelor, vor fi abordate tematici precum: strategiile de învățare bazate pe neuroștiințe, abilitățile digitale, modalitățile prin care profesorii pot rămâne aproape de elevi în contextul distanțării sociale, dar și bune practici în funcție de nivelul de învățământ.

”Profesorii au făcut un salt enorm în această perioadă prin școala online, prin simplul fapt că au ieșit din zona de confort și au început să vorbească pe limba digitalizată a celor mici. Cu toate acestea, ei au nevoie în continuare de ghidare și inspirație. Pentru a realiza școala online cu succes, este esențial să ieșim din paradigmele clasice – atenția celor mici este considerabil redusă, iar profesorii sunt nevoiți să reinventeze procesul educațional. Trăim vremuri fără precedent, însă trebuie să înțelegem că ce experimentăm în acest moment nu este o criză, ci o oportunitate imensă pentru sistemul educațional românesc.” punctează Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator SuperTeach.

În cadrul conferinței, vor mai fi prezenți și:

  • Adrian Timofti – Director executiv al Liceului Varlaam Iași,
  • Andrada Sorca – învățătoare în cadrul liceului ”Nikolaus Lenau” Timișoara, profesor MERITO și lider al facilitatorilor programului Mentalitatea Deschisă în Educație,
  • Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College
  • Cristina Gheorghe – Director al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*