SunLake Residence, cel mai rapid vândut complex rezidențial din București

SunLake Residence, cel mai rapid vândut complex rezidențial din București

SunLake, la ora actuală cel mai rapid vândut complex rezidențial din București, dezvoltat de Park Properties, a reușit o performanță greu de atins pe piața imobiliară din Capitală, unde peste 80 la sută din blocul A, de 12 etaje, al primei faze a proiectului rezidențial, s-a vândut în primele șase luni de la demararea lucrărilor.

Cu o suprafață totală, la finalizare, de peste 30.000 mp și o valoare de piață ce depășește 40 milioane de euro, SunLake este unul dintre cele mai ambițioase proiecte rezidențiale din Capitală, un reper arhitectural, cu terase generoase și lobby-uri spațioase, înconjurat de lacul Fundeni, o zonă verde, liniștită, cu numeroase spații de petrecere a timpului liber – parcuri și locuri de joacă pentru copii. Proiectul a fost demarat în luna martie a acestui an.

„Am reușit să atragem un mix variat de cumpărători finali, dar și investitori în proiectul SunLake, care au achiziționat imobilele, în cea mai mare parte, cu capitaluri proprii. Pe lângă interesul ridicat din partea locuitorilor situați în Sectorul 2 al Capitalei, asistăm și la o cerere crescută de la cumpărători din afara Bucureștiului, din orașe precum Constanța, Brașov, Buzău, Craiova, chiar și Oradea, oraș situat la nu mai puțin de 600 km depărtare, clienți care doresc acces facil către zona centrală și de nord ale Capitalei și către autostrăzile A2 și A3”, a declarat Alexandru Mănăilă, Managing Partner SunLake.

Ritmul rapid al vânzărilor din primele șase luni a determinat echipa SunLake să demareze vânzările și pentru faza a doua a proiectului, ce constă în al doilea bloc de 12 etaje, dintr-un total de trei clădiri câte va avea proiectul, la finalizare.

„Faptul că am reușit să securizăm peste 80 la sută din vânzările primului bloc al proiectului într-un timp atât de scurt ne-a determinat să începem vânzările și pentru cea de-a doua fază a proiectului, blocul B. Principalele avantaje ale proiectului SunLake sunt reprezentate de priveliștea unică asupra numeroaselor lacuri din zonă, accesul rapid către punctele cheie ale orașului, dar și reperul arhitectural unic, în cel mai modern complex rezidențial din zonă”, a adăugat Alexandru Mănăilă.

Potrivit reprezentantului SunLake, lucrările la structura de rezistență a proiectului sunt în grafic, constructorul având un ritm de două etaje pe lună.

„Am demarat deja lucrările la etajul 8, urmând ca până la sfârșitul anului să finalizăm structura de rezistență a corpului A. În luna August au demarat lucrările la corpul de legătură cu clădirea B, iar în curând încep și lucrările la structura corpului B, al doilea turn cu 12 etaje din cadrul SunLake Residence”, a mai precizat Alexandru Mănăilă.

SunLake, complexul de lângă 5 parcuri și 5 lacuri

Pe lângă lacurile care înconjoară peninsula pe care este amplasat complexul SunLake și priveliștea spectaculoasă către cele cinci lacuri situate în apropiere de proiectul rezidențial (Fundeni, Plumbuita, Colentina, Dobroești și Pantelimon), la mai puțin de 5 minute distanță se află alte cinci parcuri recent amenajate: Parcul Sfântul Pantelimon, Parcul Sticlăriei, Parcul Morarilor, Parcul Florilor, cât și parcul privat din incinta complexului SunLake.

Majoritatea spațiilor verzi sunt situate pe malul lacului și au beneficiat recent de amenajare, având o promenadă, locuri tematice și spații de joacă moderne pentru copii.

Investițiile imobiliare, o protecție împotriva inflației galopante

Inflația ridicată, de circa 10 la sută la euro și 16 la sută la leu, îndeamnă cumpărătorii și investitorii să achiziționeze apartamente încă din faza de construcție, pentru a bloca prețuri preferențiale și a nu fi expuși la creșterile de prețuri cu care sectorul materialelor de construcții se confruntă.

„Investiția într-un apartament conferă pentru un cumpărător final sau un investitor două moduri de a-și aprecia capitalul: randamentul obținut din închirierea apartamentului și profitul obținut din revânzarea unui apartament achiziționat la un preț preferențial în faza de proiect, direct de la dezvoltator. Prețurile practicate de către dezvoltatori la faza de construcție (înainte de finalizarea unui bloc de apartamente) sunt mai mici decât prețurile unui apartament finalizat. Din acest motiv, un cumpărător al unui apartament la faza de proiect/construcție are posibilitatea de a revinde apartamentul cu un preț mai mare după ce imobilul este finalizat. Similar, același investitor are posibilitatea de a închiria apartamentul pentru a genera un cash flow lunar și revinde ulterior apartamentul dacă va dori acest lucru”, a conchis Alexandru Mănăilă, Managing Partner SunLake Residence.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*