Studiu Xiaomi și IZI data: Românii devin anxioși atunci când rămân fără baterie la telefon

Xiaomi 11 Lite 5G. FOTO Xiaomi

Xiaomi împreună cu IZI data au realizat un studiu referitor la anxietatea în privința bateriei descărcate în România, care arată că 65% dintre românii de la orașe devin agitați în momentul în care telefoanele li se descarcă. Studiul a fost realizat prin chestionare online, pe parcursul lunii septembrie, pe un eșantion de 1020 de respondenți, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 15-64 de ani, din rândul populației digitalizate urbane și are o marjă de eroare de +/- 2.9%.

Studiul IZI data realizat pentru Xiaomi a relevat faptul că viteza de încărcare este importantă, atât din punct de vedere rațional, cât și emoțional.

9 din 10 români din mediul urban își doresc ca telefonul să se încarce rapid, în timp ce 75% spun că este important ca smartphone-ul să li se încarce cât mai repede. Una dintre întrebările din chestionar i-a pus pe respondenți în situația de a își imagina că se află în oraș și mai au 3% baterie, cu imposibilitatea de a încărca telefonul în următoarele 3 ore. 65% au spus că ar deveni agitați, iritați sau chiar panicați în astfel de momente, un număr crescut de mențiuni pe această afirmație fiind în rândul Gen Z (75%) și a respondenților cu educație superioară (70%).

Telefonul mobil – liantul cu cei dragi în timpul pandemiei  

Studiul a cuprins și o întrebare referitoare la felul în care românii au utilizat telefoanele inteligente în perioada pandemiei. 44% dintre respondenți le-au folosit pentru a ține legătura cu cei dragi, 22% au menționat aplicațiile cu rol informativ și știrile, în timp ce activitățile de divertisment (filmele, serialele etc.) au ocupat poziția a treia, cu 13% dintre răspunsuri. Fiecare dintre participanții la studiu a putut alege un singur răspuns.

55% dintre românii din mediul urban petrec peste 4 ore pe zi pe telefonul mobil, iar 22% mai mult de 8 ore pe zi. Cele mai apreciate funcții ale smartphone-urilor sunt: rapiditatea (viteza de procesare a datelor) – 36%, camera performantă și bateria care să reziste mult – aflate la egalitate, cu câte 22%, respectiv spațiul de stocare – 15% dintre mențiuni. Studiul a mai relevat și faptul că o treime dintre români își schimbă telefonul cu unul mai performant o dată la 2-3 ani, iar 27% la fiecare 1-2 ani.

“Răbdarea noastră scade pentru că viteza crește? Sau e invers? Telefonul devine o extensie a creierului omului modern, așteptările cu privire la funcționalități cresc odată cu necesitatea de a avea un asistent personal mereu la îndemână, mereu disponibil și mereu încărcat. Interesant că telefonul are un rol functional, dar relația oamenilor cu acesta este emoțională.

Facilitator al conexiunii cu cei dragi, telefonul trezește în principal emoții pozitive, dar și senzații negative de anxietate – atunci când bateria e pe sfârșite. Viteza a devenit o nevoie primară a experienței de utilizare a telefonului, nu mai este doar o funcționalitate opțională. Se cere viteză de procesare a datelor, viteza internetului și iată, observăm din sondajul curent, viteză de încărcare a bateriei”, declară Silvia Luican, sociolog și fondator IZI data.

Seria Xiaomi 11T – specificații pe placul românilor

Xiaomi a lansat de curând în România trei noi telefoane inteligente din familia Xiaomi 11: Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11T și Xiaomi 11 Lite 5G NE, concepute pentru a le oferi utilizatorilor performanțe de top și un boost de creativitate. Cele trei modele oferă specificații pe placul românilor, precum cea mai rapidă încărcare a momentului de pe piață, precum și procesoare și camere de top.

Xiaomi 11T Pro aduce în prim plan tehnologia Xiaomi HyperCharge de 120W, care va asigura o încărcare a bateriei de 5,000mAh de la 2% la 100% în doar 17 minute*. De asemenea, telefonul este dotat cu cel mai performant procesor al momentului, Qualcomm® Snapdragon™ 888, cu un setup triplu de camere performante, cu un senzor principal profesional de 108MP și ecran AMOLED FHD+ plat de 6.67”, cu o rată de refresh de 120Hz.

Xiaomi 11T dispune de încărcare turbo la 67W, iar bateria de 5,000 mAh ajunge la 100% în doar 36 de minute*. Modelul continuă misiunea companiei de a le aduce specificațiile de top tuturor și oferă o cameră triplă de înaltă rezoluție, precum și o suită de îmbunătățiri AI care să le dea un boost de creativitate și productivitate utilizatorilor.

Xiaomi 11 Lite 5G NE combină specificațiile de nivel flagship cu un design elegant într-un telefon subțire și foarte ușor. Este dotat cu o cameră principală de 64MP, are un procesor puternic, Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G și este echipat cu o baterie de 4,250mAh ce se încarcă rapid la 33W.

Toate cele trei modele sunt disponibile în România, cu prețuri începând de la 1,799 lei, în rețeaua partenerilor autorizați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*