Studiu OPPO: monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul smartphone-ului i-a ajutat pe români să depășească anxietatea pandemiei

Monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul smartphone-ului i-a ajutat pe români să depășească anxietatea pandemiei. FOTO OPPO

OPPO, lider mondial în domeniul tehnologiei, a anunțat astăzi rezultatele unui studiu care arată contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemiei în rândul românilor.
Potrivit acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.
Studiul arată că  52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen.

Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Sporirea stării de bine cu ajutorul produselor OPPO

Utilizatorii pot alege produsele OPPO – smartphone-ul OPPO Reno5 Lite, fitness band-ul OPPO Band și căștile OPPO Enco X, pentru a-și monitoriza starea de sănătate, dar și pentru sesiuni de relaxare, activități sportive, deconectare.

OPPO Reno5 Lite poate deveni partenerul ideal de relaxare pentru cei pasionați de fotografie, datorită capabilităților sale foto și video avansate. Cu un sistem de camere principale de 48MP și cameră frontală de 32MP, Reno5 Lite moștenește de la predecesorul său funcțiile video portrait, precum AI Color Portrait Video, Monochrome Video, AI NightFlarePortrait Video etc, utilizatorii bucurându-se în același timp de noile funcții ale seriei Reno5 precum Dual-View Video. Reno5 Lite este echipat cu tehnologia de încărcare rapidă VOOC 4.0 de 30W și o baterie de 4310mAh. Astfel, cu o încărcare de doar 5 minute, utilizatorii se pot relaxa urmărind aproape 3 ore de conținut pe YouTube.
OPPO Reno5 Lite impresionează și din punct de vedere design și este disponibil în două variante de culoare: Fluid Black și Fantastic Purple.

De asemenea, utilizatorii OPPO se pot deconecta și își pot crește tonusul fizic și psihic practicând activități sportive, iar OPPO Band le vine în ajutor oferind fie sesiuni scurte, de 5 minute, de exerciții fizice, fie 12 moduri de antrenament fizic.

OPPO Band este un accesoriu versatil care dispune de funcția de monitorizare continuă a saturației de oxigen (SpO2) chiar și în timpul somnului. În același timp, OPPO Band respectă standardul ridicat al design-ului produselor OPPO, devenind un accesoriu ideal cu un ecran AMOLED de 1,1 inci.

Mai mult, utilizatorii OPPO se pot destinde ascultând muzică cu ajutorul căștilor Enco X.
OPPO Enco X au un design inovator ergonomic, o greutate de doar 4,8 g pentru fiecare cască și vârfuri din silicon în două niveluri de duritate.  Căștile Enco X, dezvoltate împreună cu producătorul danez de sisteme audio Dynaudio, vin cu tehnologie de anulare a zgomotului pentru audiții perfecte. În plus, acestea sunt echipate cu 3 microfoane și dispun de un algoritm de anulare a zgomotului și tehnologii adaptive, inclusive detectare a vântului, pentru un sunet clar în timpul apelurilor.

Tehnologia ca facilitator al bunăstării umanității

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.
55% dintre respondenții studiului OPPO au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietatecomparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.
Mai mult, după cum evidențiază același studiu realizat de OPPO, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*