Știi ce e acela Wireless 802.11n, ac sau ax? Wi-Fi Alliance și-a dat seama că nimeni nu știe și acum lansează Wi-Fi 6

Logo-urile Wi-Fi 4, 5 și 6
Logo-urile Wi-Fi 4, 5 și 6

Standardele pentru WiFi care apăreau și pe routere și pe device-uri erau din ce în ce mai ciudate. Am avut b, g, n, ac, ax. Nimeni nu mai știa ce înseamnă, care e ultimul și de ce se numește așa

Wi-Fi Alliance a decis să schimbe numele standardelor, așa 802.11n devine Wi-Fi 4, ac devine Wi-Fi 5, iar noul 802.11ax se va numi Wi-Fi 6.

Noile denumiri vin și cu logo-uri micuțe care te ajută să identifici dintr-o privire, cât de rapidă e rețeaua pe care merge acel device.

Organismul care stabilește aceste detalii a anunțat că Wi-Fi 6 o să fie disponibil din anul 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*