Startup-ul în tehnologie GoodVision a creat pentru camerele Axis o soluție de analiză a traficului în timp real

Startup-ul în tehnologie GoodVision a creat pentru camerele Axis o soluție de analiză a traficului în timp real. FOTO First PR Agency

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, împreună cu GoodVision, a anunțat o nouă soluție de monitorizare a traficului. Aplicația GoodVision Live Traffic, care rulează direct la nivelul camerelor Axis echipate cu procesoare pentru Deep Learning (DLPU), poate distinge și număra până la 8 categorii de obiecte, poate evalua încălcările regulilor de circulație și poate genera statistici. Deoarece analiza este realizată la nivel Edge și nu de către un server central, datele pot fi anonimizate cu ușurință, iar necesarul de lățime de bandă poate fi redus, ceea ce face ca soluția să fie per total mai rentabilă.

Soluția software de monitorizare a traficului creată de GoodVision reprezintă cea mai recentă completare a platformei deschise Axis pentru aplicații (ACAP). Apliacația poate rula pe camerele IP AXIS Q1615-LE Mk III și AXIS P3255-LVE, lansate în 2020, care sunt prevăzute cu un chipset care constă dintr-un procesor ARTPEC-7 și un procesor pentru Deep Learning (DLPU). Aceasta le permite să  fie transformate cu ușurință în senzori pentru trafic.

Evaluează obiecte, măsoară viteze, observă încălcările regulilor rutiere

Aplicația GoodVision, care rulează la nivelul camerelor Axis, poate realiza în timp real analize complexe ale situației din trafic. Printre acestea, se află numărarea vehiculelor dintr-o zonă predefinită, detectarea depășirii a uneia sau mai multor limite, măsurarea vitezei și clasificarea obiectelor în 8 categorii (oameni, bicicliști, camioane, mașini și altele). Datele extrase din evaluarea situației din trafic sunt apoi trimise către platforma de Cloud GoodVision Video Insights, de unde poate fi analizată de utilizator. În acest fel, nu este necesară transferarea fișierelor video.

Monitorizarea inteligentă a traficului – Afaceri înfloritoare

Crearea de statistici precise și detectarea în timp real a evenimentelor din trafic reprezintă obiectivele tuturor orașelor care au în plan implementarea de proiecte pentru mobilitate inteligentă. Startup-ul în tehnologie GoodVision, prezent în Praga și Londra, oferă soluții de analiză video a traficului încă din anul 2017. Clienții săi  (îndeosebi companii de gestionare a traficului sau de transport public), amplasați în toată lumea, trimit înregistrări și fluxuri video generate de camerele de trafic către platforma de Cloud GoodVision Video Insights. Acolo, analiza traficului are loc în cel mai scurt timp. Soluția GoodVision este folosită în prezent de peste 3000 de utilizatori de pe 6 continente. Printre aceștia se numără Departamentul pentru Transporturi din Florida, orașele Kuala Lumpur și Singapore și Directoratul pentru Drumuri Danez, care folosesc platforma avansată GoodVision pentru toate sarcinile ce țin de analiza traficului.

Echipamentele terminale sunt elementele cheie

Noua aplicație GoodVision Live Traffic pentru camerele AXIS Q1615-LE Mk III și AXIS P3255-LVE merge cu un pas mai departe. Analiza video are loc direct la nivel Edge, ceea ce reduce costurile pe care le presupune transmiterea și procesarea de materiale video în Cloud. Fiecare cameră acționează ca un senzor independent, deosebit de rapid, ce transmite exclusiv date anonimizate în Cloud. Această abordare are ca rezultat crearea unui sistem descentralizat, mai stabil și mai rapid, care oferă protecție completă datelor. În acest fel, traficul poate fi nu numai monitorizat, ci și gestionat în timp real.

Printre caracteristicile esențiale ale aplicației GoodVision pentru camere Axis cu DLPU se numără:

  • analiză video detaliată și precisă a situațiilor din trafic
  • recunoașterea a 8 categorii diferite de obiecte, inclusiv tipuri speciale de vehicule, precum ambulanțele
  • ușurință în instalare si configurare
  • viteză de răspuns de ordinul milisecundelor – gestionarea traficului în timp real
  • costuri de operare reduse (economie la capitolele transfer de date și procesare în Cloud)
  • protecție mai bună a datelor personale și conform GDPR.
  • Aplicația GoodVision Live Traffic este disponibilă pentru dispozitive terminale inteligente în baza unui abonament lunar, iar camerele AXIS Q1615-LE Mk III și AXIS P3255-LVE sunt disponibile la prețurile de retail recomandate prin canalul de parteneri.
  • Despre GoodVision

GoodVision ajută inginerii de trafic să își îmbunătățească productivitatea în analiza traficului urban. Compania este lider în dezvoltarea de soluții pentru analiză video pe baza inteligenței artificiale. Proiectele sale pot fi folosite în proiecte de transport, de la colectarea de date legate de trafic de la camere, până la modelarea și gestionarea traficului. GoodVision Ltd este un startup în tehnologie prezent în Praga și Londra. În prezent, deservește peste 3000 utilizatori din industria transporturilor și procesează zilnic conținut video de pe 6 continente.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*