Soluții pentru colectarea deșeurilor electrice – începe o nouă ediție a campaniei România Reciclează

Începe o nouă ediție a campaniei România Reciclează

În perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2021, Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează o nouă ediție a campaniei România Reciclează, programul național de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și baterii și acumulatori uzați (DBA).

Campania se derulează în parteneriat cu peste 150 de autorități publice locale din toată țara și are în vedere organizarea unor ample acțiuni de colectare a aparaturii electrice vechi sau defecte de la populație.

Colectarea deșeurilor se realizează în cadrul punctelor fixe stabilite pentru fiecare localitate în parte sau direct de la domiciliul participanților, în baza unei solicitări efectuate la numărul de call center 031.827.0000. Calendarul acțiunilor de colectare și regulamentul campaniei care prevede modul de recompensare al cetățenilor care predau deșeuri electrice și baterii uzate sunt disponibile pe pagina www.romania-recicleaza.ro.

Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupă inutil spațiul în casă și constituie un pericol pentru mediul înconjurător și sănătatea oamenilor. Ajunsă deja la cea de-a șasea ediție, campania România Reciclează are drept obiective creșterea nivelului de informare în rândul cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor vechi și încurajarea predării spre reciclare a acestui tip de deșeuri periculoase.

Primăriile care doresc să se alăture campaniei și să organizeze acțiuni de colectare, indiferent de dimensiunea localității, se pot înscrie pe adresa office@environ.ro sau pe site-ul campaniei.

,,Unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt reticenți în ceea ce privește reciclarea îl reprezintă lipsa punctelor de colectare aflate în proximitate. Proiectul Asociației Environ, România Reciclează, a luat naștere din dorința de a oferi cetățenilor o modalitate practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor electrice și a bateriilor și acumulatori uzați. Cu o informare corectă și soluții accesibile, comportamentul oamenilor se schimbă. Ne bazăm pe implicarea  primăriilor pentru construirea unui sistem funcțional de colectare care să încurajeze reformarea modului în care gestionăm deșeurile”, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.  

Programul România Reciclează lansat în iunie 2018  face parte din strategia Environ de îndeplinire a obligațiilor legale de asigurare a colectării deșeurilor electrice de la gospodăriile particulare. Zeci de mii de români au predat până acum peste 600 de kg de aparatura electrică veche și baterii uzate contribuind astfel la economisirea a 864 tone emisii de dioxid de carbon. Începând cu 2021, ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice este de 65%.

​Toate acțiunile de colectare din cadrul campaniei România Reciclează se realizează cu respectarea măsurilor de protecție anti COVID19. Detalii și regulament pe www.romania-recicleaza.ro.

Asociaţia Environ și Asociația SNRB sunt două organizaţii colective, non-guvernamentale şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, respectiv al deșeurilor de baterii și acumulatori, promovând activ de 14 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*