Sistem de supraveghere pentru curte/parcare (Cititorii au cuvantul)

Stiu ca ele nu au valoare in Instanta, dar vreau sa ma asigur ca am o minima protectie. Ideea este ca am de supravegheat o curte de aproximativ 500 mp si am nevoie de o solutie buna si nu foarte scumpa. Ma gandesc la o camera care poate fi montata pe casa.

In schita vezi curtea (chenarul mare) care trebuie supravegheata cu fata (F), respectiv spatele (S) casei (suprafata colorata). Ideal este sa supraveghez atit fata cit si spatele casei, dar si curtea laterala. Sunt constient ca nu se poate face asta cu o singura camera, dar sper ca pot sa rezolv cu maxim 2-3.

Stiu ca exista camere IP, dar nu tin neaparat sa am asa ceva pentru ca nu stiu cit sunt de bune.

Am nevoie de:

– ceva care sa nu ceara ditamai computerul si sa inglobeze amandoua sau toate trei camerele din sistem.

– Daca exista o solutie ieftina si buna care sa porneasca o camera doar atunci cind detecteaza miscarea e cu atit mai bine

– camerele trebuie sa fie montate pe casa. Nu am cum si nici nu vreau sa le pun pe gardul exterior. Una dintre ele poate sa stea chiar si pe virful casei si sa “priveasca” spre curte.

– camerele trebuie sa filmeze atit ziua cit si noaptea

– daca exista o solutie care sa ma si avertizeze sonor sau printr-o notificare pe iPhone sau SMS atunci cind camera detecteaza miscarea e cu atit mai bine. Evident, ma refer la miscare de om, nu la o pisica, pasare sau un pom care se misca.

– astept si variante cu o singura camera care sa “priveasca” doar spre curtea laterala.

Asadar, ce recomanzi? Astept idei, solutii tehnice, preturi din Romania sau de pe Amazon, pareri bune si chiar si link-uri sau poze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. @aygun, @vali: important este ca bugetul este cit mai mic. Nu tin sa am camere pe IP daca ele ma costa mai mult decit merita. Supraveghez o curte in care nu exista lucruri de valori mari, dar vreau sa vad cine intra si de ce.

 2. Majoritatea au si ceva de ios . Spre exemplu EagleEye , ASee merg elegant pe iOS.
  Doar da cautare pe AppStore sa vezi daca le gasesti. Totul e sa setezi corect in router port forwardingul.

 3. @vali – eu fac chestia asta din 2000 ( trei ani distanta ) insa bariera in infrarosu are 4 emitatoare si 4 receptoare . Poate sa mai foloseasca un senzor PIR cu Laser in loc de IR.
  Asta am specificatsi eu in primele posturi. Distante , etc . Vezi postarea numarul 6 in care spun clar ” A se intelege Foarte Clar. Sistemele de supravegehere au particularitati de la locatie la locatie. Camerele , unghiuri , fata spre soare sau lumina de evitat , distante focale in functie de distanta catre obiectiv , ce se urmareste cu camerele, numar de led-uri IR , dimensiunile LED-urilor IR , Lentile de dispersie in fata LED-urilor , autofocus sau zoom , pan / tilt cu ptz RS485 , iesiri de alarma , cabluri utilizate.

 4. Eu cred ca se poate pune un Parallells daca e cazul si rezolva situatia daca softul cere musai Windows dar merge foarte ok si cu WineHQ sau Wineskin ;)
  Been here done that .

 5. Nu stiu care a fost rezolvarea problemei.. Probabil discutia s-a continuat in privat. Ma bucur insa ca am dat de postarea asta pt ca intamplator caut si eu o camera IP cu o imagine f buna (full HD) cu care sa fac o transmisie live de la o biserica. Acum am una dar nu sunt f multumit de laitatea imaginii. Am si un NVR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*