Siscale lansează în România programul Inteligența Artificială în IT

Siscale meetup
Siscale meetup

Siscale, companie care dezvoltă soluţii de inteligenţă artificială pentru eficientizarea operaţiunilor IT, lansează pe 15 noiembrie evenimentul „Inteligența artificială în IT”, prin care va introduce în industria locală cele mai avansate tendințe la nivel global care utilizează potențialul IT în operațiunile IT. De asemenea, Siscale lansează cu această ocazie și primul program de internship pentru atragerea de talente românești IT.

83% dintre liderii de afaceri și IT cred că inteligența artificială (AI) ajută organizațiile să fie mai eficiente, să reducă erorile umane și să-și analizeze mai bine datele, cu impact direct în succesul de afaceri.

În acest context, specialiștii Siscale au pregătit o sesiune de prezentări și demo-uri, prin intermediul cărora participanții vor afla cum poate fi utilizată inteligența artificială pentru automatizarea și eficientizarea operațiunilor IT. Cu ajutorul AI, companiile cu activităţi complexe și volume mari de date generate din surse diverse şi neconectate între ele pot lua decizii mai rapide, pot preveni probleme și pot reduce costuri. Inginerii români vor arăta concret cum se pot analiza cantități masive de date pentru a determina cauzele finale ale problemelor din rețelele IT sau cum, prin intermediul analizei artificiale a limbajului, se pot trage concluzii despre calitatea interacțiunilor cu clienții.

Pentru a obține aceste rezultate pentru clienții săi, Siscale utilizează o gamă largă de tehnologii de la furnizori de top. Printre acestea se numără și Elasticsearch, dezvoltat de Elastic șiconsiderat cel mai bun motor de căutare pentru companii. Siscale este singurul partener certificat Elastic cu prezență în România.

„Tehnologia cu care lucrăm este la început de drum, însă este extrem de stimulatoare și deschide oportunități pentru inovare. De aceea, vrem să lansăm o provocare tuturor celor atrași de acest domeniu nou, pasionați de programare și Big Data și îi invităm să se înscrie în programul nostru de internship. Vor avea ocazia să lucreze direct cu primii ingineri certificați Elastic din România și să-și construiască o carieră de succes”, a declarat Petrică Ruță, CEO Siscale.

Echipa Siscale este formată, în prezent, din peste 30 de specialişti români, care dețin cer­tificări tehnice de înalt nivel. Printre aceștia se numără și Bogdan Perian, care coordonează acum activitatea unei întregi echipe tehnice în calitate de VP DevOps, fiind unul dintre primii ingineri certificați Elastic din România și autorul unor soluții de ultimă generație bazate pe Machine Learning în domenii ca Automated Root Cause Analysis.

„Succesul nostru se datorează, în primul rând, echipei. Echipa Siscale e formată din oameni tineri și entuziaști, care dețin o educație și competențe excepționale. În perioada următoare intenționăm să recrutăm încă 10 oameni, care vor fi implicați în proiecte incitante și inovatoare  cu tehnologii de ultimă generație”, a spus Bogdan Perian.

Evenimentul organizat de Siscale împreună cu partenerii săi va avea loc pe 15 noiembrie, începând cu ora 10:00, în cadrul Universității Politehnica București, Splaiul Independenței nr. 313, etaj 2, Corp Bibliotecă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*