Safari – noul meu browser permanent

Safari implineste 13 ani de existenta, iar pe Mac-ul meu a devenit browser default dupa 3 luni si o saptamana de teste.

Am mai scris despre incercarile mele de a folosi Safari. Bug-urile pe care le-am intalnit in browserul oferit de Apple, lipsa unor extensii esentiale pentru productivitatea mea m-au facut sa renunt la el in favoarea Chrome. Imi placea Chrome atat de mult incat am scos Firefox si am ascuns Safari de pe computer.

In octombrie 2015 am decis sa dau o sansa noului Safari 9.0. Primul impuls a fost sa gasesc Extensions care sa copieze stilul celor din Chrome.

Am instalat: AdBlock, Instapaper, HoverSee, Minimal Status Bar, WhatFont, Adblock Plus, 1Password, Facebook Cleaner, RSS Menu, Savefrom.net helper, uBlock si Social Fixer. Imi lipsesc mici chestii din Chrome, dar nimic relevant pentru felul meu de a lucra.

Dupa 3 luni cu Safari

Cel mai mult imi place faptul ca Safari (chiar si cu multe tab-uri deschise) nu porneste ventilatoarele computerului. In plus, bateria pare sa tina mai mult. Asta era una dintre cerinte.

Apoi ma interesa sa am sincronizare buna cu iOS si din punctul asta de vedere totul merge excelent. Am nevoie (ocazional) de Tab-urile de pe Mac pe iPad si ma folosesc tot timpul de parolele sincronizate. Cu AdBlock si AdBlock plus am rezolvat problema reclamelor.

In ultimele 3 luni am redescoperit un browser mai simplu, care nu consuma atat de multe resurse si care nu are bug-uri importante. Observ anumite probleme cu video sau continutul in Flash (in special la JWPlayer).

Concluzia este ca am pastrat Chrome doar pentru momentele in care Safari da o eroare, dar nu cred ca l-am deschis de 5 ori in 3 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Eu am cochetat la inceputuri cu Mozzila Firefox, fiind browser-ul folosit pe Windows si m-am bucurat cand l-am gasit disponibil si pe Mac, dar din 2008 am folosit doar Safari si numai Safari.Sunt foarte multumit de el, suficient pentru nevoile mele si chiar daca i-am gasit si neajunsuri in timp multe au fost remediate, au aparut si extensii care sa-l faca si mai util. Singurele extensii care le folosesc sunt AdBock si Adblock plus datorita reclamelor care au devenit din ce in ce mai “agresive” in lumea virtuala caci cand vine vorba de Tv aici cred ca toata lumea este de acord ca agresivitatea cu care ne-o servesc, cel putin din partea serviciilor si produselor farmaceutice, este la paranoia. Am astepat atat de mult acea lege care sa interzica reclamele medicamenteleor la TV si Radio si sper ca sa fie implementata cat mai repede( scuze pentru off topic)

  2. Eu folosesc Safari de la primul Iphone din 2010, imprumutandu-l de curiozitate la inceput, apoi din convingere si pe PC=urile cu Win pe care le foloseam acasa si la job.

    Odata cu utilizarea mai intensa a device-urilor Apple, adica pe langa Iphone si cu Ipad, (2, Air, mini), iar de un an si cu Mac acasa, aproape ca nu mai concep sa folosesc altceva.

    Este util, are cam tot ce imi trebuie, nu prea m-a deranjat pana acum cu bug-uri sau alte probleme, isi face treaba. Si chiar imi place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*