sa conjugam verbul "a bloggeri"

la americani e simplu: i blog, you blog, he/she blogs …parca:)

da la noi cum ar suna?

“eu bloggeresc, tu bloggeresti, el/ea bloggeresc”

sau “eu bloghez, tu bloghezi, el/ea blogheaza”,

sau “eu blogăresc, tu blogăreÅŸti, el-ea blogăresc”

sincer sa fiu, atunci cind discut cu cineva despre pasiunea asta a mea prefer sa yic fie ca “eu scriu pe blog” sau “eu postez” urmat imediat de intrebarea “stii ce e ala un BLOG?” si daca interlocutorul nu stie atunci urmeaza o alta fraza standard “e o combinatie intre ziar electronic si jurnal. la mine tendinta e de ziar, iar articolele au forma de editoriale”

tu cum iti descrii “jobul”?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. Eu numesc blogul MEU o inregistrare virtuala a ceea ce vad si traiesc, a lucrurilor care care ma apasa si ma preocupa, a frustrarilor mele (nu am chiar asa de multe!!!). Mi-e inca greu sa scriu lucruri la fel de perosnale ca intr-un jurnal, pentru simplul motiv ca blog-ul e public.

  Cat despre blog ca loc de postat editoriale, am rezerve. Ar fi mai mult vorba de comentarii personale, cel mult opinii, care oricum, foarte rar apartin unor reprezantanti ai opiniei publice.

  Ar fi intresant ce expresii ar putea deriva de la blog si cum acest nou termen are puterea de a imbogati vocabularul diferitelor limbi in care patrunde.

  I’m blogging.
  Blog yourself!
  Let’s blog together!
  You blog him, we blog you back :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*